Ministrul Muncii: "Nu voi renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem"

Marti, 01 Februarie 2022, ora 12:27
2800 citiri
Ministrul Muncii: "Nu voi renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem"
Marius Budăi, ministrul Muncii FOTO Facebook/ Marius Budăi

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a transmis marţi, 1 februarie, că nu va renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor, deoarece reprezintă o necesitate.

"Creşterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru. (...) Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem", a menţionat Marius Budăi, într-un mesaj transmis de Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii a făcut referire la renegocierea procentului de 9,4% din PIB inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ca plafon maxim al cheltuielilor cu pensiile.

"A fost o discuţie la Cotroceni la începutul anului în care am susţinut exact acest lucru (creşterea pensiilor, n.r.), inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9,4% din PIB pus din pix de dl. Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Nu avem voie să lăsăm ca acţiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari. Este obligaţia noastră să apărăm drepturile pensionarilor", a menţionat Marius Budăi.

#pensii, #crestere, #marius budai, #PNRR , #stiri Marius Budai