Sfaturi de la ING Bank: Cum te poti pensiona anticipat

Joi, 15 Iulie 2010, ora 12:18
4645 citiri
Sfaturi de la ING Bank: Cum te poti pensiona anticipat
Foto: localwin

Pensionarea inainte de varsta legala este posibila, insa trebuie planificata, considera analistii de la ING Bank, intr-o analiza realizata de portalul eZonomics.

eZonomics, lansat de ING Bank, este un site de informare si educare financiara a publicului din Romania si cuprinde articole, sondaje, studii despre tendinte internationale sau locale, preferinte ale romanilor. Portalul ne ofera 10 sfaturi care pot ajuta pentru planificarea pensionarii anticipate.

* Intocmiti un plan de pensionare anticipata Pensionarea la varsta de 40, 50 sau 60 de ani e imposibila bazandu-va numai pe noroc. Folosind un calculator online, (asa cum este Your Number de la ING SUA), puteti afla de ce suma aveti nevoie pentru a va pensiona la varsta dorita. Apoi, scrieti pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a atinge acest scop.

* Incepeti sa puneti bani deoparte pentru pensie cat mai devreme posibil Trebuie sa incepeti sa economisiti cat mai devreme, pentru a beneficia de puterea dobanzii compuse. Chiar si studentii pot lua in calcul economisirea unei mici sume de bani, cu regularitate, insa trebuie sa se gandeasca de doua ori, daca acest lucru atrage dupa sine datorii.

* Nu tineti pasul cu vecinul Chiar daca vecinul isi ia o masina noua, dumneavoastra nu trebuie sa faceti la fel. Nu tineti cont de presiunea celor din jur si concentrati-va asupra economisirii pentru pensie.

* Fiti cumpatat Economiile mici se aduna, asa ca fiti cumpatat. Un sondaj realizat de eZonomics in legatura cu atractia recompenselor imediate a aratat ca renuntarea la cafeaua zilnica de 2 euro rezulta intr-o economie de 10 euro saptamanal si de 520 de euro anual. Investirea acestei sume cu o dobanda de 5% pe an va va aduce 7 400 de euro in 10 ani si 18 600 de euro in 20 de ani.

* Alegeti-va o casa mai mica Micile economii se aduna, in timp. Insa gesturile mari fac diferenta mult mai repede. Prin alegerea unei case mai mici, exista sanse ca rata sau chiria sa fie mai mica. tinand cont de cheltuielile de intretinere a unei case, marimea locuintei i-ar putea ajuta pe cei care planuiesc sa se pensioneze inainte de varsta legala sa faca un pas urias spre atingerea scopului lor.

* Luati in calcul mutarea intr-o tara cu costuri mici, la pensie Economiile pentru pensie ar putea sa va ajunga mai mult intr-o tara cu o moneda mai slaba. Dar fiti atenti la rata de schimb. Multi britanici care s-au mutat in Europa la pensie au avut de pierdut cand valoarea lirei a scazut in comparatie cu moneda euro, in perioada recesiunii. Nu uitati sa luati in calcul asigurarea de sanatate de care s-ar putea sa aveti nevoie la batranete.

* Folositi sistemul de impozite Multe state ofera scutiri de impozit pentru banii orientati spre produsele destinate pensionarii (cum ar fi fondul de pensii). Folosind astfel de beneficii va puteti atinge obiectivul mai rapid.

* Depuneti in banca castigurile neasteptate Daca primiti neasteptat o suma de bani, rezistati tentatiei de a o cheltui. Limitati-va la bugetul pe care il aveti si depuneti in banca banii veniti pe neasteptate, pentru atingerea scopului propus, si anume pensionarea anticipata.

* Diversificati-va investitiile Cunoastem riscul de a "pune toate ouale intr-un cos". Ca urmare, impartiti riscul investitiilor prin plasarea banilor in clase diferite de investitii.

*Aplicati abordarea ciclului vietii si investitiilor Una dintre cheile investitiilor intr-un plan de pensie este aplicarea "ciclului vietii si investitiilor". Acesta se concentreaza asupra ideii ca investitiile sunt "croite" pentru anumite etape din viata unui investitor. Investitorii reduc numarul investitiilor mai riscante - cum ar fi actiunile - si opteaza pentru investitii mai putin riscante - de exemplu, obligatiunile guvernamentale si banii lichizi - pe masura ce se apropie de varsta dorita de pensionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#conditii pensionare anticipata, #bani pensie anticipata, #fonduri pensie , #pensia anticipata