A scris o carte si si-a pierdut pensia de invaliditate: PNL a venit cu un proiect de schimbare a legii

Marti, 24 Octombrie 2017, ora 16:30
5355 citiri
A scris o carte si si-a pierdut pensia de invaliditate: PNL a venit cu un proiect de schimbare a legii
Foto: Facebook/Florescu Laura

Cazul tinerei poete care si-a pierdut pensia de invaliditate pentru ca scris o carte i-a determinat pe liberali sa depuna marti un proiect care modifica legea, astfel incat persoanele cu handicap de gradul I si II sa poata primi venituri din drepturi de autor.

"PNL a depus astazi un proiect de modificare a Legii 263, prin care am propus eliminarea persoanelor care obtin venituri din drepturi de autor de la incompatibilitatea privind pensia de handicap.

Stim cu totii ca a existat o mare nedreptate din cauza unei carente legislative, pentru ca o persoana care are grad de handicap I sau II poate sa fie stimulata sa aiba activitati creative.

Asadar, veniturile din drepturile de autor intra in aceasta categorie. Practic, in momentul de fata, persoanele incadrate in categoria de handicap I sau II sunt excluse de la incompatibilitate si vor putea primi pensie de handicap", a anuntat liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan.

Ea a aratat ca tanara cu scleroza multipla care a fost retrogradata din categoria de handicap ca urmare a publicarii unei carti de poezii a fost umilita, context in care a cerut sanctionarea celor care au luat aceasta masura.

"In legatura cu cazul din spatiul public, as dori sa mai fac o precizare. Persoana pe care am vazut-o cu totii a fost umilita, fiind retrogradata din categoria de handicap, fiind trecuta intr-o categorie de handicap III in conditiile in care boala de care sufera nu se amelioreaza, ea evolueaza in timp. Solicitam (...) sanctiuni pentru cei care pur si simplu desconsidera o suferinta a unui om care are o boala ce nu se mai poate ameliora, ci, dimpotriva, in timp se agraveaza", a conchis Raluca Turcan.

De la aparitia cazului, si un deputat USR, Tudor Pop, a precizat ca doreste modificarea legii si a cerut si demararea unei anchete.

"Asa cum am zis, am depus o dubla interpelare pe adresa Ministerului Sanatatii si al Muncii in cazul Ioanei Laura Florescu.

In interpelare, am solicitat celor doi ministri sa analizeze in cadrul unei anchete activitatile Comisiei de Evaluarea din cadrul CJ Suceava si criteriile pe baza carora au modificat ajutorul de handicap din gr.2 in gr. 3", scrie pe Facebook Tudor Pop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidețiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidețiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
#pensie invaliditate drepturi autor PNL lege , #pensie boala