Ziare.com

Beneficiarii pensiilor private aleg cum isi primesc banii

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 09:03

   

Beneficiarii pensiilor private aleg cum isi primesc banii
Persoanele care participa la fondurile private de pensii vor putea sa aleaga, dupa incetarea perioadei active, modalitatea prin care isi vor primi banii.

Astfel, beneficiarii pensiilor private vor putea opta pentru o suma lunara pana la deces ori pana la o anumita data, potrivit Puterea.

Insa acestea nu sunt singurele variante. Cei peste 5,6 milioane de participanti la fondurile private de pensii vor mai putea opta pentru stabilirea unui interval de plata, cuprins intre cinci si zece ani.

Aceste prevederi se regasesc intr-un nou proiect de lege care se afla in dezbatare la Ministerul Muncii si care va reglementa plata pensiilor private.

"De la data indeplinirii conditiilor de pensionare, participantul unui fond de pensii administrate privat si/sau al unui fond de pensii facultative alege furnizorul pensiei private. Participantii la fondurile de pensii private care implinesc varsta de 70 de ani si nu aleg un furnizor de pensii private sunt repartizati aleatoriu de catre CSSPP", mai prevede proiectul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1640 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De unde sa mai primeasca?

Sa fim seriosi...sa vedem si minunea asta,daca au de unde sa le dea...au aruncat cu banii la cos,pacaliti de sistem.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor