Posibilitatea de a renunta la contributiile pentru Pilonul II de pensii va fi eliminata

Sambata, 14 Decembrie 2019, ora 08:14
4933 citiri
Posibilitatea de a renunta la contributiile pentru Pilonul II de pensii va fi eliminata
Foto: Arhiva Ziare.com

Cerinta de majorare suplimentara a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abroga prin modificarile la OUG 114, a declarat seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

"Un alt capitol important de prevederi din Ordonanta 114, cele privitoare la Pilonul II de pensii, se modifica prin proiectul de lege dezbatut astazi in sedinta de Guvern, dupa cum urmeaza.

Sunt patru conditii esentiale care au afectat grav functionarea fondurilor de administrare a Pilonului II de pensii si prin proiectul de lege dezbatut in aceasta seara aceste prevederi se modifica radical, respectiv cerinta de majorare suplimentara a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abroga si se revine la conditia din Legea 411/2004 care cerea o constituire a unui capital de 4 milioane de euro la deschiderea unui Pilon de administrare a pensiilor private", a declarat Ionel Danca, vineri seara, la finalul sedintei de Guvern.

El a adaugat ca, in ceea ce priveste optionalitatea contribuabililor intre Pilonul I si Pilonul II de pensii, dat fiind faptul ca "aceasta nu a functionat in realitate, numarul celor care au facut o astfel de alegere este infim, aceasta prevedere se abroga de asemenea".

Danca a mentionat ca s-au facut propuneri de modificare si privind comisioanele de administrare.

"Comisionul de administrare de pana la 1% din valoarea contributiilor virate la Pilonul II de pensii, vorbim de comisionul de administrare legat de contributiile care se vireaza si care era de pana la 1%, se diminueaza la 0,5%, iar din acesti 0,5%, 0,1 puncte procentuale reprezinta comisionul pe care-l incaseaza Casa Nationala de Pensii, spre deosebire de 0,5 puncte procentuale cum era prevazut in OUG 114.

Si, de asemenea, taxarea activitatii de administrare a fondurilor de pensii private de catre ASF se limiteaza la 10% din costurile de administrare ale acestor fonduri", a mai declarat seful Cancelariei premierului.

Guvernul corecteaza OUG 114 pentru pensiile private. Doar 500 de romani au trecut de la Pilonul II la Pilonul I, asa cum isi dorea PSD

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#pensii private, #pensii pilon II , #pensie privata