Ziare.com

Senat: Pensiile militare vor fi recalculate

Marti, 15 Februarie 2011, ora 18:25

   

Senat: Pensiile militare vor fi recalculate
Comisia pentru Aparare din Senat a avizat favorabil OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare, adoptand si un amendament prin care, daca din recalculare vor rezulta sume mai mici, in plata vor ramane cele initiale.

"Singura problema la care nu am primit raspuns este de ce a fost nevoie de tot acest exercitiu. Ma refer la desfiintarea sistemului de pensii ocupationale si trecerea la cele pe baza de contributivitate, in conditiile in care nu se face nicio economie si in conditiile in care bulversarea pentru foarte multi e foarte mare", a afirmat presedintele comisiei, Teodor Melescanu, coautor al amendamentului.

Potrivit acestui amendament adoptat, daca din recalcularea pensiilor vor rezulta sume mai mari, acestea vor fi platite, iar, daca vor rezulta sume mai mici, in plata vor ramane sumele initiale.

Sursa: rNews

Articol citit de 3750 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NICOLAE

MODIFICAREA NU ARE DECAT UN SINGUR EFECT. INSTIGAREA UNOR GRUPURI DE MILITARI IMPOTRIVA ALTORA. E USOR DE OBSERVAT CA SCAD PENSIILE CELOR CE AU OPTAT PENTRU O CARIERA ASCENDENTA, URMAND FORMELE DE PREGATIRE IMPUSE. PE TIMPUL CURSURILOR DE PREGATIRE, SI ACADEMIE NU AU BENEFICIAT DE DREPTURILE CELOR OPERATIVI. DE ASEMENI MULTE FUNCTII INTERMEDIARE, OBLIGATORII DE INDEPLINIT IN VEDEREA PROMOVARII, NU ASIGURA DREPTURI DE PENSIE LA FEL CA FUNCTIILE DE EXECUTIE, MULT INFERIOARE TOTUSI. SI ASA SI IN ACEST DOMENIU SE APLICA SINTACMA: CINE L-A PUS SA INVETE? ACTUALUL SISTEM DE PENSIE NU RESPECTA CU NIMIC EFORTUL SPECIFIC ACESTUI SECTOR SI ANUME ACELA DE A PROMOVA O FORMA DE PREGATIRE PENTRU OCUPAREA UNEI FUNCTII DE COMANDA LA FIECARE ESALON. O PROMOVARE IMPLICA LUNI DE PREGATIRE INDIVIDUALA , SUSTINEREA UNOR EXAMENE DE ADMITERE, URMAREA CURSURILOR, DE REGULA DEPARTE DE FAMILIE ETC.. DE ACEIA ERA CORECT SA SE ASIGURE DREPTURILE PE BAZA ULTIMEI FUNCTII INDEPLINITE. EVENTUALELE ABUZURI PUTEAU FI CONSTATATE SI LUATE MASURI. CU ACTUALUL SISTEM NU SE REZOLVA NIMIC. MAI MULT SUBOFITERUL POATE REPROSA GENERALULUI CA MUNCESTE LA BIROU PE CAND EL RISCA SA CALCE PE BOMBA CA ASA A SPUS PRESEDINTELE.
SI MAI E O PROBLEMA. SINDICATELE MILITARE AU AJUNS ANEXE LA DIFERITE PARTIDE POLITCE. FACETI RAU CADRELOR MILITARE IN ACEST MOD DOMNILOR LIDERI DE SINDICAT.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor