Ziare.com

Militarii pensionati ar putea ramane in activitate pana la 60 de ani

Marti, 19 Februarie 2013, ora 14:10

   

Militarii pensionati ar putea ramane in activitate pana la 60 de ani
Toate cadrele militare pot fi mentinute in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare pana la varsta de 60 de ani, cu aprobarea anuala a conducatorului institutiei, a decis marti plenul Senatului cu 118 voturi "pentru" si 18 voturi "impotriva".

De asemenea, soldatii si gradatii profesionisti intra in categoria cadrelor militare, iar personalul MApN poate fi detasat in cadrul organismelor si organizatiilor internationale, in conformitate cu legislatia in vigoare, se mai arata in amendamentele adoptate.

"Personalul militar si civil beneficiaza de despagubiri pentru cazurile de invaliditate, iar membrii familiei care au, potrivit legii, dreptul la pensie de urmas, pentru cazurile de deces, produse ca urmare a unor actiuni militare, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din durata serviciului.

Modalitatile de stabilire si acordare a despagubirilor se reglementeaza prin ordin al ministrului Apararii Nationale", mai spune noua varianta a Statutului cadrelor militare.

Senatorii au mai decis ca nepromovarea baremelor de pregatire fizica atrage trecerea in rezerva sau in retragere a ofiterilor, maistrilor militari, subofiterilor si a soldatilor si gradatilor in activitate.

Sursa: rNews

Articol citit de 6793 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu prea este in rgulă

S-a aprobat, s-a aprobat; unde-i lege nu-i tocmeală dar este aiurea, gresit si neavenit. După 50 de ani, unii 30-40%, nu mai fac probelor fizice de care se vorbeste (burti, slănină, boli etc) ca să nu mai vorbesc peste 55 de ani. De ce să mai rămană, dacă au pregătire să se angajeze in altă parte. Să mai ai un ban degeaba si să le mai crească pensia. Credeti că vor rămane specialistii, aiurea, vor rămane slugarnicii, obedientii, neamurile, rudele etc.
Este o aiureală care se va extinde in toate domeniile peste varsta legală de pensionare. Va fi blocat tineretul, capacitătile si functiile in general in zona militară si săi faceti pe toti bosorogii generali cu patru stele. O să avem mai multi generali ca soldati! Ha, ha, haaaa!

 

 

pai eu zic sa desfiintam armata ca si asa sint nesemnificativi

infiintam o brigada de 10.000 de soldati de elita activi, super antrenati si motivati. 25 de avioane noi cumparate in leasing pe 20 de ani, stagiul militar de 2 ani pt toti romanii si am rezolvat apararea tarii.
Elvetia poate, Romania in schimb trebuie sa mentina toti dinozaurii in armata.

 

 

"halbere si coniac-canoe"

"Senatorii au mai decis ca nepromovarea baremelor de pregatire fizica atrage trecerea in rezerva sau in retragere a ofiterilor, maistrilor militari, subofiterilor si a soldatilor si gradatilor in activitate."
Mira-m-as ca apv-stii lu' peste prajit sa fie trecuti in rezerva pt nepromovarea baremelor de preg fizica..
Bine ar fi daca s-ar publica baremele de preg fizica si in mod sigur se vor putea trage concluzii daca acestea ar putea fi trecute de "burtile pline", "alcoolul din sangele kaki" si nu in ultimul rand "lehamitea si lenea din armata"..

 

 

Numa' legi pentru bosorogi, angajati la stat!

Dupa invatamant si sanatate, acu' si-n armata!? De Parlement si institutii, nu mai vorbim, de acolo unii ies numa'-n sicriu!
Pentru tineret nu se poate face nicio lege? Inseamna ca pentru ei nu exista decat o singura solutie: emigrarea!

 

 

Cata indisciplina!!!!

Domnilor, uitati-va la cei 2 ofiteri (un general si un colonel) din poza : ambii saluta cu mana stanga la cascheta. Din ce armata fac parte? Din cate stiu, salutul se da cu mana dreapta. Sa fie trecuti in rezerva cu gradul de soldat.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor