Ziare.com

Pensiile militarilor de la Justitie nu pot fi recalculate: Documentele necesare, clasificate

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 21:58

   

Pensiile militarilor de la Justitie nu pot fi recalculate: Documentele necesare, clasificate
Pensiile militare ale fostilor angajati de la Serviciul Independent de Protectie si Anticoruptie din Ministerul Justitiei (UM 04761) nu pot fi recalculate pe baza adeverintelor de venit, din cauza ca documentele necesare emiterii acestora sunt clasificate.

Datele Ministerului Justitiei arata ca documentele care au stat la baza adeverintelor de venit necesare pentru recalcularea pensiilor acestor categorii de pensionari militari se afla in arhivele fostei Directii Generale de Protectie Anticoruptie.

Respectiva institutie din subordinea Ministerului in cauza a fost desfiintata prin Hotararea de Guvern 127, de pe 8 mai 2006, informeaza Mediafax.

Intreaga arhiva si documentele aflate in lucru la momentul respectiv in institutie urmau sa fie inventariate si preluate, pana la 30 iunie 2006, de catre o comisie de specialitate. Ulterior, aceste documente urmau sa fie transmise Arhivelor Nationale si institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Deoarece respectivele documente nu au fost inventariate in totalitate in termenul prevazut, arhiva a fost sigilata si se afla in prezent in acelasi stadiu.

Mai mult, documentele respective sunt clasificate, ceea ce inseamna ca ele nu pot fi puse la dispozitia celor interesati decat dupa declasificarea lor prin Hotarare de Guvern.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3307 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu prea

intelegem stimabile cu egalitarismul. Nu spun pensii egal la toti cetatenii DAR nu discrepante asa mari, imense. Unii mor de foame dupa ce o viata au muncit greu si nu au avut privilegii gen militarii si alte categorii speciale, si altii sa huzureasaca in continuare in lux. Viata este la fel de scumpa pentru fiecare si toti avem dreptul la o viata decenta si beneficii dupa o viata dura de munca. Nu crezi. Sa se faca dreptate intr-o tara schilodita de furt, hotie si porno.

 

 

Sa fim seriosi,guvernul sa le declasifice.

Nu este normala discrepanta imensa intre pensiile civile si cele militare.Oricum militarii pensionari(nu discut de veteranii de razboi,care merita oricat)au servit si inainte ca si dupa '89 avand avantaje majore,haine,incaltari,popota,medicamente gratis,spitalul militar,salarii f bune,etc.Ce a adus mai mult societatii un subofiter(liniste si pace,nu confruntari)care are 20-22mil fata de un doctor,inginer sau profesor care nu depasesc 13-14 mil?Multi apreciaza ca ;armata; a costruit.De acord,dar cei care au muncit efectiv la marile obiective sunt pensionarii de azi din civilie cu 7-8mil in aceea perioada ei fiind soldati si nu pensionarii militari de azi care au avut functii de conducere.Cred ca ar trebuii recalculate si pensiile sub 30 mil.Cunosc un tablagiu care s-a inbogatit prin mita care o cerea de la automobilisti si care azi are 21 mil.

 

 

Vrei

Vrei sa ne intoarcem in urma cu 20 ani stimabile. De impozitare progresiva ai auzit. Probabil nu. Sa intelegem ca de acum incolo, valoarea individuala nu mai onteaza. Toti trebuie sa fim proletari. Egalitarismul inoculeaza nonvaloarea. Romanii nu aspira la asa ceva.

 

 

Hotarare de Guvern:dosarele X,astazi atata de ianuarie,2011 Boc da hotarare,CSM se opune,Basescu o promulga,Senatul o aproba,Camera zice ca nu.Si tot asa.....

Care se va da la pastele cailor.
Clasificate adica vor sa spuna pierdute,disparute.
Sa vina agentii Scully si Mulder.

 

 

SOLUTIE PENTRU PROMOVAREA ECHITATII IN SISTEMUL DE PENSII!

In data de 26-01-2011 am transmis SOLUTIA de mai jos, urmatoarelor institutii: --Presedintiei cu Nr.1646; --Guvernului cu Nr.131; --Ministrului Muncii, Ioan Nelu Botis cu Nr. 922.
SOLUTIE,
pentru iesirea din haosul provocat in sistemul de pensii, atat de legile si hotararile haotice si incoerente ale Guvrnului, cat si de brambureala unor hotarari judecatoresti! Pentru ca cei afectati asimileaza cuantumul pensiei, cu un drept patrimonial privat, ce nu poate fi diminuat, deoarece diminuarea lui ar echivala cu o “nationalizare" partiala, Guvernul are dreptul sa impoziteze orice patrimoniu privat, in conformitate cu nevoile societatii si cu promovarea dreptatii si echitatii intre membrii societatii.
In acest scop, Guvernul Romaniei poate emite urmatoarea Ordonanta de Urgenta:
Art. 1. Pentru toate pensile in plata la 31-12-2010, INCLUSIV CELE ALE MAGISTRATILOR DE ORICE NIVEL (respectiv ICCJ si CCR), diferenta dintre cuantumul pensiei in plata la 31-12-2010, si plafonul de 2500 lei (doua mii cinci sute lei), se impoziteaza cu 80%, rezultand un nou cuantum dat de urmatoarea relatie:
P(n)= 2500+[P(v)—2500]x0,2. Unde P(n)=noul cuantum al pensiei; P(v)= cuantumul pensiei la 31-12-2010.
Art.2. Deciziile de pensionare emise dupa 01-01-2011, se vor da pe baza noii legi a pensiilor intrata in vigoare la 01-01-2011.
Art.3. Pensiile calculate dupa noua lege nu vor mai fi supuse impozitarii prevazute de Art. 1.
Bucuresti, 22-01-2011.
D.Rizoaica. Tel.0723966732

 

 

Secu din Justitie . SIPA . Rodica Stanoiu . Colonelul Ureche . Cati din astia nu posteaza peste tot ? Cati nu santajeaza , stiind ce stiu ?

Cine oare controla SIPA ?
Dar acum ... sub ce denumire lucreaza ?

Dar ce pensii or avea ?
Darr ce AVERE or avea ?
Stau la bloc ?

 

 

Romania e condusa de cea mai corupta clasa politica , JUSTITIA

CCR a decis ca singurii care au dreptul la un sistem privilegiat de calcul al pensiei sunt magistratii.
Motivul declarat, pentruca au un statul constitutional. Nimic mai gresit pentruca statul constitutional au si parlamentarii si totusi ei au fost declarati neconstitutionali. Si apoi ce-are statutul constitutional cu drepturile de pensie ? Niciunde nu este prevazuta aceasta legatura. In schimb Constitutia spune ca toti sunt egali in fata legii, fara privilegii si fara discriminari.
Rusine sa le fie membrilor CCR care au votat aceasta masura abuziva si nedreapta.

 

 

Ba pot fi recalculate

Daca documentele necesare sunt atat de "clasificate" si nu pot fi puse la dispozitia celor care efectueaza operatiunea de recalculare legea preveda ca, pentru perioada in care nu sunt documente, recalcularea se face dupa venitul mediu pe economie. Simplu.

 

 

SA TRAIASCA REPUBLICA SECURISTA - INTERLOPA -SCLAVA ROMANIA

Daca ar fi numai SECURISTA nu ar fi asa mare "PROBLEMA" - dar e mai GRAV BOLNAVA - este in MOARTE CLINICA...
Ma refer in special la INTERLOPUL SECURIST de la COTROCENI cu toata GASCA lui din teritoriu...
TRATAMENTELE INUMANE ca sa nu mai spun NECONSTITUTIONALE va pune capat acestei EPOCI inainte de termenul pe care si-l doresc.
Dupa ce se va incheia aceasta EPOCA SECURISTA vom afla de ce s-au opus ....

 

 

nene,chiar vrei sa te bagi in seama ?

prinde un extraterestru,du-l la antena 3/realitatea,pune-l sa spuna ca boc a dus galaxia la faliment,basescu a instaurat dictatura perpetua spatio-temporala si elena udrea a luat mita in contractul privind gondolele inter-galactice...
acd+psd te va numi prim-ministru,vei forma un guvern de tehnocrati inter-dimensionali.atemporali independenti si vei pune in practica bazaconiile cu care ne-ai exasperat.
bafta :)

 

 

Nu se pot impozita

Nu se poate impozita in felul in care-l propui tu in primul rand pentruca ar fi incalcata prevederea art.16 din Constitutie ca urmare a discriminarii unei categorii sociale. Dar se poate rezolva intraga problema prin impozitarea progresiva a tuturor veniturilor si pensiilor iar cele care depasesc un anumit nivel (eventual salariul presedintelui sau un numar de salarii /pensii medii ) sa se aplice un procent de 80-9o la suta.
Aceasta datorita faptului ca pensiile si salariile aberante s-au stabilit in exclusivitate ca urmare a elaborarii unor legi neclare, interpretabile sau favorabile in mod abuziv si nejustificat unor categorii sociale.
Din pacate, nimeni nu vrea impozitare progresiva pentruca nu sunt interesati. PSD-ul, desi declarativ vrea acest sistem de impozitare in realitate ei vor un sistem pe baza de declaratii anuale, care insa nu poate fi aplicat la noi in tara. Problemele Romaniei se pot rezolva, dar se pare ca niciun partid politic nu vrea s-a faca. Toata ziua se discuta problemele la TV si nu numai, dar se bate apa-n piua de dragul ratingului, ocolindu-se intentionat adevaratele posibilitati de scoatere a tarii din ***.

 

 

EXERSEAZA-TI MINTEA CA TI SE ATROFIAZA!

Unde ti-a fost mintea cand ai citit? Despre ce egalitarism vorbesti? Pensiile pana la 2500 ar ramne cum sunt, iar de la 2500 ar fi diferentiate prin valoarea diferentei dintre cuantumul actual si 2500, care s-ar inmulti cu 0,2 si s-ar adauga la 2500. Matematica nu este pentru orice minte!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor