Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor, respinsa de senatorii juristi

Marti, 01 Martie 2011, ora 11:31
3723 citiri
Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor, respinsa de senatorii juristi

Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor a fost respinsa, marti, la comisia juridica a Senatului, informeaza Antena 3.

Ordonanta a fost respinsa cu sase voturi "impotriva", ale reprezentantilor PSD si PNL, si doua abtineri, ale UDMR si PD-L, adoptand insa trei amendamente ce ar putea fi dezbatute in plen, informeaza NewsIn.

Ordonanta de recalculare a pensiilor militarilor a fost respinsa, marti, si la comisia de munca din Senat, dupa ce senatorii juristi au dat la randul lor un vot de respingere.

Raportul comsiilor va ajunge in Senat, unde se va lua o decizie, legea urmand sa ajunga apoi la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

Unul dintre amendamente prevede ca, in cazul in care actele necesare stabilirii pensiei nu sunt gasite de Guvern, sa se puna in plata pensia ce rezulta din functia reala potrivit clasei de salarizare ca incadrare, si nu pe salariul mediu, ca in prezent, pana in momentul in care toate documentele sunt gasite.

Comisia de munca se intruneste la Parlament pentru a intocmi propriul raport asupra ordonantei.

Guvernul a aprobat, in sedinta speciala de vineri seara, ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare.

Ordonanta stabileste ca pensiile vor fi calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, iar procesul de recalculare va fi prelungit pana la sfarsitul acestui an.

Recalcularea va continua luandu-se in calcul actele doveditoare ale veniturilor realizate lunar de catre actualii pensionari.

Protest al fostilor militari, in Bucuresti: peste 10.000 de oameni sunt asteptati

Ordonanta de urgenta a primit aviz favorabil de la Comisia de Aparare din Senat, saptamana trecuta, cu amendamentul potrivit caruia daca la recalculare vor rezulta sume mai mari, acestea se vor aplica, iar daca vor rezulta sume mai mici, vor ramane in plata pensiile care au cuatumul mai mare.

Militarii nemultumiti de faptul ca pensiile le scad in urma procesului de recalculare au organizat, marti, un protest in Bucuresti. Peste 10.000 de fosti militari vor protesta in Capitala, marti, intre orele 09:00 si 16:00.

Protestatarii s-au adunat marti dimineata in Piata Eroilor (zona Academia Militara), apoi vor pleca intr-un mars catre Piata Victoriei.

Citește și:
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 2 februarie, că a agreat cu omologul azer, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi,...
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul unei comune din județul Alba a împlinit 33 de ani în funcție. A fost desemnat primar la 1 februarie 1990, apoi, din 1992, a câștigat toate alegerile locale. Ioan Iancu Popa...
Comentarii