PC: Basescu le creeaza o problema suplimentara lui Boc si Oprea

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 20:42
1793 citiri
PC: Basescu le creeaza o problema suplimentara lui Boc si Oprea

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, este de parere ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste recalcularea pensiilor militarilor creeaza o problema suplimentara premierului Emil Boc si ministrului Apararii, Gabriel Oprea.

"Domnul Basescu a spus un lucru absolut normal. Nici nu trebuia sa spuna presedintele sa se aplice hotararea ICCJ. Faptul ca a spus-o presedintele creeaza o problema suplimentara celor de la Guvern si, in special, primului-ministru Emil Boc si ministrului Apararii, Gabriel Oprea, pentru ca el (presedintele - n.r.) ar putea sa spuna ca acesti doi oameni, si cred ca lucrurile asa stau in realitate, nu asculta de Justitie, ci asculta de presedinte. Totusi, nu stiu daca ar trebui sa il luam in serios pe presedinte, atata timp cat face declaratii in curtea unui hipermaket. Dar cred ca asta este forma de respect pe care o arata Armatei presedintele Romaniei", a declarat, sambata, Daniel Constantin.

Intrebat daca declaratiile presedintelui ar impune demisii in randul membrilor Guvernului, presedintele conservator a afirmat ca, "daca ar avea un minim dram de onoare, ministrul Apararii, in primul rand, si-ar da demisia".

"Nu mai vorbesc de primul-ministru, pentru ca, pana la urma, el conduce tot ce inseamna aparatul guvernamental si ar trebui sa se asigure ca orice hotarare a Justitiei trebuie aplicata. Dar nu putem sa ii cerem primului-ministru chestiunea aceasta pentru ca ne-a demonstrat in nenumarate randuri ca anumite hotarari date de instanta, care prevedeau plata de la bugetul de stat, au fost amanate cu doi - trei ani de zile", a precizat Constantin.

El a adaugat ca, nu o data, premierul a semnat hotarari de Guvern care au fost declarate neconstitutionale: "Asta este rezultanta politicii practicate de PDL - nu ascultam de Justitie, important este sa ne umplem sacii clientelei politice si nu sa ascultam de Justitie".

Presedintele Traian Basescu spune ca trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in ceea ce priveste recalcularea pensiilor militarilor.

"Nu e decat o solutie - sa fie respectata hotararea Inaltei Curti. In afara hotararii Inaltei Curti nimic nu poate functiona", a declarat seful statului, potrivit Realitatea tv.

Guvernul a sustinut, vineri, printr-un comunicat transmis presei, ca institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala pot continua recalcularea pensiilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a aratat, in motivarea deciziei prin care a ramas definitiva suspendarea Hotararii Guvernului 735/2010 privind recalcularea pensiei, ca aceasta decizie este opozabila tuturor pensionarilor militari, politisti si functionari publici din sistemul penitenciarelor si nu doar pentru partile din proces

Citeste si:
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Nicuşor Dan: "Licitaţia pentru studiul ce va sta la baza Planului Integrat de Calitate a Aerului va fi lansată în această săptămână"
Bucureştiul are restanţe pe mediu, iar în această săptămână vom lansa o licitaţie pentru realizarea unui studiu care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului....
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
În plină criză politică, președintele Klaus Iohannis pleacă la New York
Președintele Klaus Iohannis va pleca săptămâna viitoare în SUA pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, susțin surse politice pentru ziare.com. Dezbaterile din cadrul celei de-a 76...
Sursa: AGERPRES