Ziare.com

Pensiile militare care au un cuantum mai mic dupa recalculare raman neschimbate

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 22:07

   

Pensiile militare care au un cuantum mai mic dupa recalculare raman neschimbate
Pensiile militare care au un cuantum mai mic dupa recalculare raman neschimbate, a decis marti Comisia de aparare din Camera Deputatilor.

Aceasta a dat raport pozitiv ordonantei privind recalcularea pensiilor militare, fiind adoptate si doua amendamente, dintre care unul prevede ca, daca dupa recalculare pensia va avea un cuantum mai mic decat cel initial, atunci va ramane neschimbata.

Respectivul amendament prevede introducerea unui nou alineat la articolul 4 din OUG 1/2011, potrivit caruia caruia "daca rezulta in cuantum mai mic, pensia sa ramana cea avuta in plata inaintea recalcularii", a declarat deputatul George Scutaru, vicepresedinte al Comisiei de Aparare.

Potrivit acestuia, al doilea amendament a vizat modificarea art 1 alineat 4 din OUG 1, deputatii dorind sa coreleze punctul mediu de pensie atat cu solda de grad, cat si cu cea de functie.

Cele doua amendamente au fost propuse de deputatul de la minoritati Niculae Mircovici si au fost sustinute de Opozitie, in timp ce reprezentantii Puterii s-au abtinut de la vot, mai putin Eugen Badalan, care a votat pentru adoptarea amendamentelor, potrivit lui Scutaru.

Tot marti, a fost adoptat in comisia de Aparare si un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni in strainatate. Amendamentul vizeaza introducerea unui nou alineat in lege, potrivit caruia "pe perioada participarii la misiuni si operatiuni prevazute la articolul 2, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensatiilor, indemnizatiilor si altor drepturi banesti acordate personalului din institutiile de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu pot fi diminuate". Amendamentul a fost propus de liberarul George Scutaru.

Sursa: rNews

Articol citit de 5185 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

!

Daca raman neschimbate, de ce le mai recalculeaza? Iar daca vor fi mai mari, cum ramane cu teoria pensiilor nesimtite. Ce-si face omul cu mana lui se cheama "lucru manual". Haos si scandal pentru ce? Tipic BOC.

 

Cum adica, reducerea pensiilor inseamna de fapt marire?

Fiindca asa se intelege, ori raman cum au fost, ori se maresc, fiindca de micsorat nu se micsoreaza niciodata.
Oare ce are in cap acest guvern de oligofreni?

 

Stati linistiti

Ca asta nu e propunere a guvernului ci a comisiei de aparare. Pana la aprobare mai e cale lunga si intrerupta. Oricum, tot guvern de oligofreni ramane.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor