Scutaru: MAI recalculeaza pensiile cu ajutorul unor studenti de la arhivistica

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 16:59
2161 citiri
Scutaru: MAI recalculeaza pensiile cu ajutorul unor studenti de la arhivistica
Foto: Arhiva

Ministerul Administratiei si Internelor recalculeaza pensiile fostilor angajati din sistem cu ajutorul unor studenti de la arhivistica, care nu niciun fel de experienta in acest domeniu, a declarat miercuri vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, George Scutaru.

Potrivit lui Scutaru, in cadrul audierii ministrului Internelor, Traian Igas, si a mai multor reprezentanti din conducerea MAI, acestia au spus ca institutia proceseaza aproximativ 400-500 de dosare de pensie pe zi, folosindu-se in acest sens de un efectiv de circa 250 de persoane.

Totusi, in randul personalului care se ocupa de recalcularea pensiilor fostilor angajati ai MAI s-ar afla si studenti de la arhivistica, fara experienta in acest domeniu.

"Sunt sceptic ca reclacularea pensiilor pentru fostii angajati ai MAI se va termina la jumatatea anului, cum a spus ministrul, desi conducerea ministerului a spus ca se proceasa circa 400-500 de dosare pe zi. Faptul ca printre cele circa 250 de persoane desemnate sa se ocupe cu recalcularea pensiilor se numara inclusiv studenti de la arhivistica, ma face sa fiu sceptic ca toate datele pot fi interpretate corect de persoane care nu au nicio experienta privind drepturile banesti pe care le-au primit angajatii de la interne", a spus Scutaru.

Pe de alta parte, liberalul il considera pe ministrul Igas principalul vinovat pentru situatia creata de anuntul disponibilizarilor masive care ar fi urmat sa aiba loc la nivelul MAI, in realitate nefiind vorba de 17.000 de posturi, asa cum se anuntase initial la discutarea bugetului pe 2011, ci doar de 7.000-8.000.

"In cadrul audierilor, ministrul Igas a revenit asupra declaratiilor facute in legatura cu reducerilor de personal din minister afirmand ca vor fi disponibilizate doar 7-8.000 de persoane, pana la 17.000 de posturi, cat era estimarea initiala, fiind de fapt posturi neocupate. Nu a dorit, insa, sa precizeze cine este responsabil pentru eroarea din buget, unde se arata cat se poate de clar ca dupa trimestrul I al anului 2011, numaul maxim de posturi finantate este de 131.647 fata de 149.607 cat avea finantat ministerul in 2010. (...) Din punctul meu de vedere, din tot acest talmes-balmes cu reducerea numarului de posturi se face vinovat in primu rand ministrul care trebuia la buget sa spuna ca e vorba de un numar consistent de posturi neocupate", a afirmat Scutaru.

De altfel, George Scutaru a spus ca nici pana in acest moment MAI nu cunoaste numarul exact de posturi care vor fi disponibilizate si de la ce institutii din minister vor fi operate aceste reduceri, desi la audierile de la Parlament cu ocazia bugetului, ministrul Igas afirmase ca acest proces de evaluare se va incheia la 31 decembrie 2010.

"Acum s-a lansat o noua data, 1 martie, precizandu-se ca reducerile de posturi vor fi echilbrate la toate armele, neinregistrandu-se situatii in care sa se faca o reducere de posturi mai mare la jandarmi, spre exemplu, in detrimentul politiei", a mai spus liberalul, care a adaugat ca prin declaratiile initiale care anuntau disponibilizarea a 17.000 de angajati din MAI, ministrul Igas "a pus inutil pe jar si sindicatele si toti agajatii din minister".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#MAI recalcula pensii militari, #recalculare pensii studenti arhivistica , #pensii militare