Ziare.com

Avem aproape la fel de multi pensionari si salariati. In Teleorman, raportul e de 17 pensionari la 10 angajati

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 10:49

   

Avem aproape la fel de multi pensionari si salariati. In Teleorman, raportul e de 17 pensionari la 10 angajati
Numarul pensionarilor din Romania a ajuns la 5.224.000 in al treilea trimestru al acestui an, in scadere cu 27.000 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pensia medie a crescut cu 8,2% intr-un an, la 1.106 de lei (234 euro), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).

Raportul pe total dintre numarul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat si cel al salariatilor a fost de 9 la 10. Acest raport prezinta variatii semnificative in teritoriu, de la numai 5 pensionari la 10 salariati in Municipiul Bucuresti, la 17 pensionari la 10 salariati in judetul Teleorman.

"Pensia medie de asigurari sociale de stat a variat cu discrepante semnificative in profil teritorial, ecartul dintre valoarea minima si cea maxima fiind de 500 de lei (860 lei in judetul Botosani fata de 1.360 lei in Municipiul Bucuresti) ", se arata in comunicat.

Pensionarii de asigurari sociale detin ponderea majoritara (99,9%) in numarul total de pensionari. Pensionarii de asigurari sociale de stat reprezinta 89,6% in totalul celor de asigurari sociale.

"Pe categorii de pensii, numarul pensionarilor pentru limita de varsta a fost preponderent (76,1%) in cadrul pensionarilor de asigurari sociale. Pensionarii cuprinsi in categoriile de pensii - anticipata si anticipata partial - au reprezentat 1,9%", se arata in comunicat.

Fata de trimestrul II al acestui an, pensia medie a crescut in trimestrul IIII din 2017 cu 1.000 de lei.

Pensia medie de asigurari sociale de stat a fost de 1070 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala neta de asigurari sociale de stat pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare (fara impozit si contributia de asigurari sociale de sanatate) si castigul salarial mediu net a fost de 55,3% (comparativ cu 51,1% in trimestrul precedent).

De la 1 martie 2017, pensia minima garantata a fost majorata de Guvern de la 400 la 520 de lei, de masura beneficiind peste un milion de pensionari, potrivit Ministerului Muncii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1891 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Teleorman: 17 pensionari la 10 angajati. Daddy, invita sirienii de

urgenta ! Deschide si un bordel pe Belina, poate ca le mai dai la pensionari vreo idee de marire a natalitatii :) In plus, la bordel, poti colecta toata pensia batranilor, intr-un singur pasaj... impozitarea va fi excedentara :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor