Ministerul Muncii confirma inghetarea pensiilor

Joi, 11 August 2011, ora 20:03
3566 citiri
Ministerul Muncii confirma inghetarea pensiilor

Reprezentantii Ministerului Muncii au confirmat, joi, amanarea pana in 2014 a majorarii punctajului lunar pentru pensionarii din fostele grupe de munca I si II, subliniind ca este preocupat "sa plateasca toate pensiile, luna de luna, in ciuda dificultatilor economice pe plan international".

"Guvernul a acordat, incepand cu 1 ianuarie 2011, o majorare a punctajelor anuale realizate de persoane care au desfasurat activitate in fostele grupe de munca I si II, potrivit legii 263/2010. Incepand cu 1 aprilie 2001, aceste locuri de munca au fost incadrate la 'activitati in conditii deosebite de munca'.

Persoanele care au lucrat in conditii deosebite de munca, incadrate in aceasta situatie dupa 1 aprilie 2001, urmau sa beneficieze de o majorare a punctajului lunar incepand cu 1 ianuarie 2012. Noua strategie fiscal bugetara pe perioada 2012 -2014 prevede prorogarea acestui termen la 1 ianuarie 2014", precizeaza reprezentantii ministerului.

In aceeasi strategie este mentionata amanarea aplicarii unui indice de corectie la punctajul mediu anual pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu 1 ianuarie 2011.

Masurile sunt dorite "avand in vedere faptul ca, lipsa asigurarii unui cadru sustenabil de implementare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, nr.263/2010, intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2011, poate crea consecinte grave in ceea ce priveste acordarea drepturilor de asigurari sociale si majorarea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat", dupa cum se precizeaza in expunerea de motive pentru Strategia Fiscal Bugetara pe perioada 2012-2014, care a fost aprobata in sedinta de miercuri a Executivului.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...