Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Proiectul de lege privind pensiile - vezi in cat timp se reduc cele speciale

Joi, 27 Mai 2010, ora 12:51
9965 citiri
Proiectul de lege privind pensiile - vezi in cat timp se reduc cele speciale

Pensiile speciale ale magistratilor, parlamentarilor, personalului aeronautic, fostilor angajati ai Curtii de Conturi si ale personalului diplomatic si consular vor fi recalculate in 30 de zile.

In schimb, pensiile militare de stat si pensiile politistilor si functionarilor din administratia penitenciarelor vor fi recalculate in 5 luni.

Timp de trei ani vor fi verificate conditiile de incadrare in grad de invaliditate a pensionarilor aflati in evidenta. "Intr-un interval de 3 ani de la data intrarii in vigoare a procedurii prevazuta la alin. (1), Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale, prin I.N.E.M.R.C.M., va organiza verificarea incadrarii in grad de invaliditate a pensionarilor de invaliditate aflati in evidenta la acea data", se arata in proiectul de lege.

"In termen de 15 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se

elaboreaza metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art. 1 care se aproba

prin hotarare a Guvernului", se arata in document.

Proiectul de lege privind diminuarea cheltuielilor - vezi ce salarii se mai taie

Voci contra din PD-L

Pe de alta parte, Mircea Stefan Minea, sustinut de PD-L pentru un mandat de judecator la Curtea Constitutionala din partea Camerei Deputatilor, a declarat joi, ca pensiile care au fost stabilite prin acte normative care nu au fost contestate la CCR ar trebui pastrate.

"Mi se pare ca, din moment ce legile alternative in temeiul carora s-au stabilit drepturile de pensii, au fost in vigoare - ele nu au fost niciodata contestate la vremea la care s-au stabilit pensiile, nu au fost supuse controlului CCR- pensiile stabilite trebuie sa le ramana celor ce le-au dobandit, intrucat ele au fost stabilite in temeiul unor acte normative in vigoare, si care au fost considerate ca fiind consittutionale si cu aplicabilitate in niciun fel restransa", a spus Minea, citat de NewsIn.

Membrii Cabinetului Boc se vor reuni din nou in sedinta, cel mai probabil duminica, potrivit unor surse guvernamentale, pentru a-si asuma raspunderea pe cele doua legi.

Guvernul s-a angajat, in cadrul negocierilor cu FMI, sa reduca masa salariala in sistemul bugetar cu 25% si pensiile cu 15%, pentru a atinge un deficit de 6,8% din PIB in 2010. Daca nu ar fi luate masuri de reducere a cheltuielilor, deficitul bugetar ar ajunge la 9,1% din PIB.

A.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proiect lege reducere pensii , #pensii Romania