UDMR insista sa fie micsorate doar pensiile mari

Marti, 25 Mai 2010, ora 15:36
1202 citiri
UDMR insista sa fie micsorate doar pensiile mari

In cazul in care se vor micsora doar pensiile de peste 600 de lei, rezulta un plus de un miliard de lei care ar putea fi obtinuti prin micsorarea cu un procent mai mare a pensiilor mari, sustine vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely.

"M-am uitat la masurile pe care le-au luat tarile din jurul nostru si daca se luau o parte din masuri anul trecut atunci acum nu vorbeam de reduceri 25% si 15%. Asa, suntem cu cutitul la os si trebuie sa luam aceste masuri.

Pozitia noastra a fost nuantata si sper sa il lamurim si pe domnul presedinte si pe premier. Am facut si un calcul. Daca vor fi micsorate doar pensiile peste 600 de lei, rezulta un plus de un miliard de lei care ar putea fi obtinuti prin micsorarea cu un procent mai mare a pensiilor mari", a declarat Laszlo Borbely la Realitatea FM.

Vicepresedintele UDMR a mai afirmat ca in cazul in care Guvernul nu va lua in considerare punctul de vedere al formatiunii, va lua o decizie.

"Daca nu vor lua in calcul punctul nostru de vedere, vom analiza in cadrul UDMR si evident vom lua o decizie", a mai spus Borbely.

UDMR va cere protejarea pensiilor mici la intalnirea cu Basescu

Si Marko Bela, presedintele UDMR, a afirmat luni ca la intalnirea programata cu presedintele Traian Basescu de la Parlament, va insista pe importanta protejarii celor care au pensii mici.

"Cel mai important este ca noi vrem sa ii protejam pe cei cu pensiile mici. Acesta este punctul cel mai sensibil pe care vrem sa il abordam, vrem sa discutam acest lucru cu presedintele", a declarat Marko Bela pentru Mediafax.

Intalnirea parlamentarilor UDMR cu presedintele Traian Basescu este programata marti, la ora 14.00. Marko Bela a precizat ca la intalnire nu va participa o delegatie a partidului, ci toti parlamentarii alesi ai Uniunii.

Nici Mihai Seitan, ministrul Muncii, nu este de acord ca pensiile mai mici de 1.000 de lei sa fie reduse cu 15%.

Seitan nu e de acord cu scaderea pensiilor sub 1.000 de lei

Acesta a mentionat ca nu poate promite nimic, insa a precizat ca este un sustinator al acestei masuri, relateaza Realitatea TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Laszlo Borbely pensii, #reduceri pensii romani, #pensii micsorate Guvern FMI , #pensii Romania