Cea mai buna tara in care sa imbatranesti - pe ce loc se afla Romania

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 11:21
10374 citiri
Cea mai buna tara in care sa imbatranesti - pe ce loc se afla Romania

Desi este o tara cunoscuta pentru noptile lungi si friguroase de iarna si preturile mari, Norvegia este si locul cel mai bun pentru batrani, potrivit unui nou studiu.

Cetatenii Norvegiei beneficiaza de masuri fiscale menite sa le asigure securiate financiara la batranete, de un sistem eficient de transport in comun, de siguranta si de un nivel ridicat de ocupare a fortei de munca in randul varstinicilor, scrie The Telegraph.

Cercetarea a fost realizata de HelpAge International si facuta publica miercuri, pentru a coincide cu Ziua Internationala a Batranilor. Studiul arata ca Norvegia are cel mai mare nivel de bunastare din lume in randul persoanelor de peste 60 de ani.

In ce tara e cel mai bine sa iti petreci batranetile? In Peru e mai bine ca la noi

Studiul a avut la baza 96 de tari si a luat in calcul criterii precum securitatea economica, sanatatea, accesul la transportul public si incluziunea sociala. Urmatoarele tari din clasament dupa Norvegia sunt Suedia, Elvetia, Canada si Germania.

Dintre toate statele analizate, Afganistan s-a clasat pe ultimul loc, iar printre ultimele zece tari s-au numarat Africa Subsahariana si Pakistan. Romania se afla pe locul 41, intre Armenia si Peru.

"In contextul in care numarul de batrani creste dramatic, este esential ca guvernele sa dezvolte strategii prin care sa ii ajute pe varstnici sa ramana activi, apreciati si capabili sa isi atinga potentialul", a explicat Chris Roles, directorul Age International.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...