Lider PNL, solutie pentru batranii care vor sa ramana in piata muncii

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 14:26
4596 citiri
Lider PNL, solutie pentru batranii care vor sa ramana in piata muncii
Foto: Agenda Zilei - Timisoara

Scutirea de la plata CAS la angajat si la angajator pentru persoanele in varsta care decid sa ramana in activitate ar putea fi o solutie de eliminarea a efectelor emigratiei si accentuarii fenomenului imbatranirii populatiei, a declarat deputatul Andreea Paul, prim-vicepresedinte PNL.

"Printr-o astfel de masura, derogam bugetul public de povara cheltuielilor cu pensiile si mentinem in piata muncii forta de munca care isi doreste sa ramana activa. O astfel de decizie se poate lua si maine daca asiguram suportul majoritatii politice. Din perspectiva bugetului, vom avea o presiune a cheltuielilor cu pensiile de vreo 13,5% din PIB. Unii vor zice ca este putin, altii ca este mult. Cert este ca va fi cam a 13-a din Uniunea Europeana, dar la ce buget...", a spus Paul.

Deputatul a aratat ca, in urmatorii 25 de ani, circa trei milioane de romani vor pleca in strainatate si in anul 2060 cea mai inaintata varsta medie din Europa va fi in Romania.

Prim-vicepresedintele PNL a mai aratat ca sunt necesare masuri sociale pentru sustinerea familiei si pentru a mentine populatia activa in campul muncii.

"Exista riscurile legate de reducerea in Romania a sperantei de viata, mai ales la barbati. Nu se vorbeste deloc in dezbaterea publica despre aceste lucruri, care vor avea cu fiecare an care trece o presiunea asupra bugetului de stat din ce in ce mai mare", a afirmat deputatul.

Romania se afla in al 26-lea an de declin demografic si aceasta evolutie reprezinta una dintre principalele amenintari pentru sustenabilitatea sistemului public de pensii, a declarat Vasile Ghetau, directorul Centrului de Cercetari Demografice Vladimir Trebici al Academiei Romane.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#CAS batrani piata muncii, #eliminare CAS batrani, #Andreea Paul CAS batrani , #pensionari