Ministrul Muncii: In ianuarie, vor intarzia pensiile platite cash. Fac un apel la pensionari sa aleaga pensia pe card

Miercuri, 08 Ianuarie 2020, ora 09:10
13636 citiri
Ministrul Muncii: In ianuarie, vor intarzia pensiile platite cash. Fac un apel la pensionari sa aleaga pensia pe card

Pensiile distribuite de Posta Romana in bani cash vor incepe sa fie transmise de postasi incepand de joi, astfel ca in luna ianuarie vor exista intarzieri de 3-4 zile fata de o luna obisnuita in distribuirea pensiilor, a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"Nu e absolut nici un pericol (cu livrarea pensiilor in ianuarie - n.red.). Este un mic decalaj, cauzat de zilele libere de la inceputul anului si vom recupera acest decalaj. Dimineata am avut o noua sedinta si fac acest lucru in fiecare zi, urmaresc de doua ori pe zi, si la inceputul programului si dupa, sa vad ritmul in care se fac platile pentru pensii. Incep de joi (9 ianuarie - n.red.)", a afirmat Violeta Alexandru, la Digi24.

Ministrul Muncii a recomandat pensionarilor care pot primi pensia pe card sa aleaga aceasta metoda de distribuire a banilor.

"Ele (pensiile - n.red.) sunt in acest moment in procesare pentru plata pe card, nu vor fi cu nimic afectati pensionarii care isi primesc banii pe card, si fac un apel ca cei care au posibilitatea sa primeasca pensiile pe card sa o faca, pentru ca, iata, conteaza fiecare zi in primirea banilor.

Pentru cei care primesc banii la poarta, in cash, este acest decalaj cauzat de zilele libere, pe care le vom recupera", a precizat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a explicat ca intarzierea de distribuire a pensiilor cash in ianuarie a fost cauzata de procedurile specifice incheierii anului 2019.

"Incepand de joi dimineata, Ministerul Finantelor a pregatit deschiderea de credit, sunt niste proceduri care nu se puteau face in decembrie, eu am fost foarte atenta inca de la sfarsitul anului, n-am pierdut nicio zi, m-a interesat in mod deosebit sa nu existe nicio zi de intarziere imputabila noua, in sensul ca am stat degeaba si nu am facut tot ce era omeneste posibil.

S-au deschis creditele la Ministerul Finantelor, banii au ajuns in Trezorerie, este o procedura care nu se putea face, si sa fi vrut s-o fac in decembrie, pana nu se inchidea luna decembrie n-aveam cum sa incep aceste proceduri pentru ianuarie", a adaugat Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat ca a solicitat postasilor sa scurteze termenul de doua saptamani in care in mod normal se finalizeaza distribuirea pensiilor la nivel national.

"Imediat ce am venit din aceste zile libere, ma refer la toti angajatii, ca eu am lucrat si in aceasta perioada, s-au deschis creditele, au ajuns banii in Trezorerie, au ajuns banii la Posta Romana. Se incep platile in teren cu joi dimineata, fapt care va face ca in zilele urmatoare oamenii sa primeasca pensiile fara absolut niciun pericol sa nu le primeasca.

Ba chiar mi-am rugat colegii de la Posta Romana sa faca un efort, si, fata de perioada de aproximativ doua saptamani cat dura acoperirea nationala pe intreg teritoriul Romaniei, sa scurteze la o saptamana, sa faca un efort. (Vor fi intarzieri - n.red.) de trei-patru zile fata de calendarul obisnuit pentru pensiile care ajung cu postasul", a incheiat ministrul Muncii.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: AGERPRES