Guvernul creste toate pensiile de la 1 iulie, iar in martie pensia minima ajunge 520 de lei

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 20:07
143469 citiri
Guvernul creste toate pensiile de la 1 iulie, iar in martie pensia minima ajunge 520 de lei
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a decis, in sedinta de vineri, sa majoreze punctul de pensie cu 9%, pana la 1.000 de lei, ceea ce inseamna o majorare a tuturor pensiilor aflate in plata, care se calculeaza in functie de acest punct de pensie.

Decizia e prevazuta intr-o ordonanta de urgenta, care cuprinde numeroase masuri fiscale si/sau sociale, cu impact bugetar major.

"Ordonanta de urgenta stabileste ca, incepand cu data de 1 iulie 2017, valoarea punctului de pensie se majoreaza cu 9% si va fi de 1.000 lei.

De asemenea, incepand cu 1 martie 2017, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari, prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, va creste la 520 lei", se arata intr-un comunicat al Executivului remis Ziare.com.

Totodata, Guvernul a mai decis ca finantarea asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizatiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav sa se asigure "integral de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata". Pana acum, finantarea se asigura in proportie de maximum 90% de la bugetul de stat.

In prima sa sedinta dupa cea inaugurala, Guvernul Grindeanu a luat mai multe masuri, care vizeaza zona bugetar-fiscala, cu impact major in economie.

Amintim: majorarea salariului minim brut la 1.450 de lei, cresteri salariale pentru artisti si angajatii din admnistratia publica locala, precum si dublarea burselor pentru studenti.

Guvernul da bani si studentilor: Burse duble si transport gratuit cu trenul

Salariile cresc cu 50% in institutiile de spectacol: E vorba de actori, balerini, circari, dar si personalul tehnic

E oficial: Guvernul creste salariul minim la 1.450 de lei de la 1 februarie

Muncitorii sezonieri nu vor mai plati impozit pe venit

Afland toate aceste masuri, presedintele Consiliului Fiscal avertizeaza ca deficitul va sari de 4%

Guvernul creste salariul minim si lefurile din administratie: Impactul bugetar e de 5,1 miliarde de lei in 2017

Iata explicatiile lui Grindeanu despre cum va face rost de bani pentru masuri sociale: Ia de la firme si taxeaza suplimentar salariile mari

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Cătălin Drulă, despre "racolarea cu amenințări" a primarilor USR de către PSD: "Ciolacu se comportă ca un golan politic"
Președintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe premierul PSD Marcel Ciolacu că racolează primari USR, sub amenințarea controalelor venite de la instituțiile statului. Acesta îl acuză pe...
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
#majorare pensie, #majorare punct pensie , #punct pensie
Comentarii