Aberatia zilei: Nu i se da pensia pana nu dovedeste in fiecare luna ca e inca viu

Joi, 20 Iulie 2017, ora 10:28
10158 citiri
Aberatia zilei: Nu i se da pensia pana nu dovedeste in fiecare luna ca e inca viu

Un batran de 82 de ani din Gorj trebuie sa se deplaseze in fiecare luna circa 80 de km (pe banii lui!) ca sa le dovedeasca unor functionari incompetenti ca e viu si trebuie sa primeasca pensia la care are dreptul.

"Mi-a murit baba si m-au dat pe mine decedat", s-a plans Achim Ezereanu la TVR2.

Intr-adevar, din cauza incompetentei unui cetatean platit din bani publici, in locul sotiei, inmormantata in februarie, in acte apare ca batranul ar fi fost cel ingropat. Din acel moment, pensia n-a mai venit acasa, iar batranul a fost pus pe drumuri.

Pensionarul trebuie sa se prezinte in persoana la Casa de Pensii (sa fie vazut, pipait, probabil, mirosit, testat), astfel incat functionarii sa se convinga ca misca si nu e un cadavru ambulant.

Si nici asa nu e crezut! Nea Achim trebuie sa se prezinte la ghiseu... impreuna cu un angajat de la Primarie.

"De 4 luni de zile trebuie sa facem demersuri, in sensul sa sunam la Casa de Pensii, sa trimitem pe cineva cu batranul ca sa isi ridice pensia de la casierie", a confirmat Liviu Cotojman, primarul localitatii Rosia de Amaradia.

"Il aveam langa mine cand m-am dus luna trecuta si doamna de la casierie mi-a spus ca e decedat...", a declarat si viceprimarul Constantin Vatrai, citat de Agerpres.

Nea Achim e tare necajit, pentru ca primirea pensiei il costa de il rupe. "De unde sa iau atatia bani, ca nu ma duce nimeni in Targu Jiu fara 1 milion si 2 sute?", s-a plans el la postul de televiziune citat.

In schimb, sefii de la Casa Judeteana de Pensii Gorj sunt foarte senini, sustinand ca SPERA (SPERA, da?) sa rezolve situatia pentru luna august. Ei invoca lipsa acuta de personal si volumul mare de munca.

Directorul Casei de Pensii Gorj, Ioana Talau, a declarat pentru Agerpres ca a anuntat eroarea la Casa Nationala de Pensii, dar problema inca nu s-a rezolvat pentru ca... o singura persoana are acces pentru astfel de activitati in sistemul informatic.

"Speram ca incepand cu luna august sa remediem aceasta situatie. Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat persoanei respective. Il rugam daca poate sa vina si pentru luna iulie", a declarat si Daniela Negoita, director adjunct la Casa Judeteana de Pensii Gorj, pentru TVR.

Si daca nu poate, ce face, doamna Negoita?

Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim. Si intre timp stam cu ochii lipiti de televizoarele de partid ca sa aflam cu cat ne mai maresc salariile mai-marii de la PSD.

Faceti-va treaba pentru care sunteti platiti, dati-l afara pe cel din vina caruia s-a intamplat tot necazul si dati-i inapoi lui nea Achim banii cheltuiti din cauza voastra, incompetentilor!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Citeste si:
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...
Ce-i mână pe politicieni în luptă pentru diploma de doctor: beneficiile invizibile. Avansare în carieră, bani și arderea etapelor
Ce-i mână pe politicieni în luptă pentru diploma de doctor: beneficiile invizibile. Avansare în carieră, bani și arderea etapelor
Un nou scandal privind doctoratele plagiate zdruncină România la vârful administrației după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este...