Pensiile speciale, plafonate de la 1 iunie?

Vineri, 14 Mai 2010, ora 11:39
5558 citiri
Pensiile speciale, plafonate de la 1 iunie?
Foto: ArhivaFoto.ro

Guvernul ar putea plafona pensiile speciale, incepand cu 1 iunie, pe langa aplicarea reducerii de 15 la suta la pensiile militare de stat si a celor pentru politisti, potrivit unui nou proiect de urgenta pentru reducerea cheltuielilor sociale.

De asemenea, de la aceeasi data, ar putea fi sistate ajutoarele si indemnizatiile acordate la iesirea la pensie, retragere sau trecerea in rezerva, relateaza Mediafax.

"Incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2010, pensiile stabilite potrivit legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, nu se mai acorda, pensia fiind stabilita potrivit reglementarilor Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, prin utilizarea valorii punctului de pensie de 622,9 lei (fata de 732,8 lei in prezent - n.r.). Cuantumul pensiilor stabilite potrivit Legii 164/2001 privind pensiile militare de stat si ale Legii 179/2004 privind pensiile de stat si alte drepturi de asigurari sociale ale politistilor, cuvenite sau aflate in plata, se diminueaza cu 15% incepand cu drepturile aferente lunii iunie 2010", se arata in document.

De asemenea, prin proiectul de urgenta aflat in discutie ar urma sa se abroge dispozitiile referitoare la pensiile de serviciu cuprinse in legile privind fostii diplomati, parlamentari, judecatori si procurori, personalul auxiliar de specialitate din instantele judecatoresti, personalul aeronautic civil, functionarii publici parlamentari si inspectorii Curtii de Conturi.

In ordonanta de urgenta aparuta marti, se prevedea ca toate pensiile speciale vor fi micsorate prin scaderea punctului de pensi si prin aplicare unui impozit de 90 la suta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#pensii speciale, #scadere pensii, #plafonare nivel pensii , #sistemul pensii
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu
Berceanu_Umbrarescu
rank 5
Nu putem continua asa, 3 milioane de oameni trebuie sa cotizeze pentru a asigura salariile la 1,4 mil. bugetari si aproape 6 mil. de pensionari