Ziare.com

Mariana Campeanu: S-au facut retineri la unele pensii din cauza unor calcule gresite

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 20:07

   

Mariana Campeanu: S-au facut retineri la unele pensii din cauza unor calcule gresite
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a sustinut, vineri, la Iasi, ca au fost efectuate retineri la unele pensii intrucat au trebuit sa fie facute anumite corectii in urma unor calcule gresite realizate de-a lungul anilor.

"Este vorba de acea incapacitate totala de gestionare a sistemului din Ministerul Muncii si a marilor probleme pe care le-am gasit la Casa Nationala de Pensii si calcule gresite facute de-a lungul timpului. Au fost efectuate niste retineri, vorbim de sume mici, de 3 lei, de 2,7 lei, pe o perioada de mai multe luni", a spus ministrul, in conferinta de presa la Iasi, adaugand ca cea mai mare suma retinuta a ajuns la 40 lei.

Ministrul Muncii nu a spus insa si care a fost suma totala a retinerilor sau numarul de pensionari care au avut de suferit in urma acestei masuri.

"Voi verifica din nou baza de date cu toate retinerile facute in asa fel incat sa reparam ce s-a gresit, iar la cei care s-au retinut banii legal sa ii instiintam", a mai spus ministrul.

Referindu-se la intarzierile privind plata pensiilor in unele zone, inclusiv la unele oficii postale de pe raza Capitalei, ministrul Campeanu a precizat ca aceastea vor fi achitate luni.

Mariana Campeanu: Nu atingem tintele pentru UE 2020

Ministrul a pus intarzierea pe seama zvonurilor raspandite in randul postasilor cu privire la disponibilizarile care ar urma sa fie facute in sistem. "Unii postasi, probabil, au avut o anumita reactie", a comentat Campeanu.

Ministrul Muncii a adaugat ca autoritatea pe care o conduce depune toate eforturile pentru a salva cat mai multe dintre cele 3.000 de posturi anuntate de fosta guvernare pentru disponibilizare.

"Noi incercam sa gasim metode de reorganizare pentru a salva cat mai multe dintre aceste locuri de munca. Dupa datele pe care le-am gasit la Posta, aceasta trebuie sa intre demult in insolventa", a mai spus Campeanu.

Potrivit ministrului, problema la Posta au fost cheltuielile foarte mari, ea nominalizand in acest sens primele acordate in sistem sau diverse achizitii.

Ministrul Muncii se afla intr-o vizita de lucru la Iasi pentru o intalnire cu reprezentantii persoanelor cu dizabilitati din judet.
Sursa: rNews

Articol citit de 3237 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ok...sfinta vineri, da ordin de ministru si marti trimiteti

prin mandat banii celor pagubiti....javrelor ....si tu...simplu ...stiu ca se poate si e legal....

 

"Ai sa dai sama,doamna!"E o brambureala mai mare ca pe vremea lu'

Nelutu si Sulfina! In urma raspunsurilor aiuritoare primite privind nerespectarea legii, veti fi actionata atat in civil cat si in penal.Daca de luni nu treceti la treaba, veti fi pensionata urgent din politica.Sunteti cea mai mare dezamagire a "guvernului Ponta". Mai mare decat Ponta insusi!Ponta nu poate ignora punctul dumneavoastra de vedere decat printr-o demitere/demisie care ar fi catastrofala pentru el(care e oricum pe craca!)! Vrem fapte,nu vorbe! Altfel va duceti dupa Nelutu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor