Pensionarii vor sa dea in judecata Guvernul si sa iasa in strada

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 21:03
2689 citiri
Pensionarii vor sa dea in judecata Guvernul si sa iasa in strada
Foto: Argeseanul.com

Pensionarii intentioneaza sa dea in judecata Guvernul la CEDO din cauza incalcarii Legii pensiilor. Totodata, ei ameninta ca vor organiza mari actiuni de protest daca se va lua masura de impozitare a pensiilor.

Anuntul a fost facut marti de catre presedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania, Preda Nedelcu, citat de Mediafax.

"Vom da in judecata Guvernul la CEDO pentru nerespectarea pensiilor. Probabil pana la sfarsitul anului vom recurge la acest demers. Noi am cerut ca valoarea punctului de pensie sa fie corelat cu valoarea salariului mediu", a declarat presedintele FNPR.

Acesta a continuat spunand ca "daca se va aplica impozitarea si nu vor fi indexate pensiile, atunci vom organzia actiuni de protest ale pensionarilor in toata tara".

Preda Nedelcu a spus ca ministrul Muncii, Sulfina Barbu, l-a asigurat ca pensiile nu vor fi impozitate. In acelasi timp, cererea de impozitare a pensiilor facuta acum doi ani de Traian Basescu, precum si sustinerea ei de catre presedintele Comisiei de finante a Senatului l-au determinat sa afirme ca FNPR nu va accepta impozitarea pensiilor.

Totodata, el a subliniat ca pe multi pensionari ii asteapta o iarna foarte costisitoare, in conditiile in care in multe judete caldura nu va mai fi subventionata, cum se intampla de exemplu in Bucuresti.

Se impoziteaza sau nu?

Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a declarat marti ca in ultimele trei saptamani nu s-a discutat in cadrul Guvernului despre subiectul impozitarii pensiilor. Pe de alta parte, Eugen Radulescu, director in cadrul BNR, a declarat recent ca toate pensiile din Romania ar trebui impozitate, deoarece deficitul in sistemul de pensii este "de trei miliarde de euro". Conform calculelor lui Radulescu, "cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 de kilometri de autostrada pe an".

Radulescu a mai spus ca numarul angajatilor la stat ar trebui sa scada cu 30%, dupa ce in prealabil declarase ca impozitarea pensiilor ar trebui facuta dintr-un rationament economic. Totodata el a apreciat ca "sute de mii de persoane sunt pensionate fraudulos".

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu este de parere ca situatia actuala poate fi rezolvata doar prin politici structurale care sa stimuleze munca si prin crearea de fonduri de pensii functionale. Isarescu este de parere ca avem prea putini contribuabili, putin peste patru milioane, in conditiile in care acest numar trebuie sa fie mai mare decat al celor care beneficiaza de impozite platite.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#pensionari guvern judecata, #impozitare pensii, #legea pensiilor , #stiri pensii