Surse: Boc a cerut impozitarea pensiilor in schimbul unui TVA sub 24%

Luni, 28 Iunie 2010, ora 18:07
5060 citiri
Surse: Boc a cerut impozitarea pensiilor in schimbul unui TVA sub 24%

Premierul a cerut Coalitiei, inclusiv luni, impozitarea cu 16% a tuturor pensiilor pe motiv ca aceasta impunere fara exceptii, impreuna cu alte masuri, ar permite majorarea TVA cu mai putin de 5 procente.

Varianta a fost respinsa de teama presiunii sociale si unei posibile noi decizii de neconstitutionalitate, informeaza Mediafax.

"Premierul a solicitat in Coalitie, inainte sa anunte majorarea TVA, impozitarea cu 16% a tuturor pensiilor, considerand ca aceasta masura, combinata cu altele, ar fi permis o crestere a TVA cu mai putine puncte procentuale.

Propunerea a fost supusa la vot in Biroul Permanent National al PDL de vineri, dar a fost respinsa. Luni dimineata, in Coalitie, premierul a cerut iar sprijin din partea partenerilor de guvernare, dar propunerea a fost respinsa din nou, din cauza presiunii sociale anticipate", sustin surse guvernamentale citate de Mediafax.

Majorarea TVA de la 19% la 24%, decisa de Executiv dupa ce CCR a declarat cele doua legi ale austeritatii neconstitutionale, a fost inclusa in ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, publicata luni in Monitorul Oficial.

#impozitare pensii, #Boc impozit pensii, #crestere TVA , #stiri pensii
Comentarii
Poza pisica_alba
pisica_alba
rank 5
Taxele sunt cea mai prasta solutie, ne vor iompinge de tot in prapastie, de la caderea in prapastie incerca Boc sa ne scape
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
De ce nu faceti domnilor guvernanti ce trebuia facut de la inceput?