"Ciupercă la picior" după un sejur la o pensiune cu ciubăr. "Turiștii n-au dovada achitării cazării, au totuși poze"

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 22:29
138604 citiri
"Ciupercă la picior" după un sejur la o pensiune cu ciubăr. "Turiștii n-au dovada achitării cazării, au totuși poze"
Ciubăr în curtea unei pensiuni FOTO Facebook/ Cazare pensiuni în România

O exigență nouă a turiștilor români care merg la munte în pensiuni este legată de existența unui ciubăr în curte.

Unii resping ideea și sunt de părere că un astfel de tratament nu este igienic.

Pe un grup dedicat pensiunilor, un român a relatat cazul unor turiști care ar fi avut probleme dermatologice după ce au folosit ciubărul unei pensiuni, după cum a scris acesta pe Facebook.

"Cum procedați într-o astfel de situație, ca turist "infectat" în ciubăr și/sau că proprietar acuzat?

Nu este absolut deloc subiect de glumit.

Situația:

Ca grup de 7 persoane, mergeți la o pensiune cu ciubăr și îl folosiți (2 nopți, 3 zile sejurul). Peste o săptămâna, 2 dintre membrii grupului (nu locuiesc împreună) se trezesc cu ciupercă la picior.

Cele 2 persoane depun plângere împotriva pensiunii. Deși nu au dovada achitării cazării, au totuși poze din sejurul respectiv, ca dovadă, inclusiv "șederea" în ciubăr.

Merge controlul la pensiune, ia probe, cere dovezile aferente igienizării ciubarului. Dar constată că nu există nicio dovadă de igienizare în perioada respectivă (sejurul grupului de turiști), facturile produselor de igienizare nu dovedesc faptul că acestea au fost într-adevăr folosite.

După timpul aferent analizelor, acestea dovedesc neigienizarea corespunzătoare a apei din ciubăr.

Pensiunea urmează să primească amendă + alte "surprize" care mai decurg din "situația" dată. Turiștii afectați urmează să ia măsurile necesare pentru despăgubiri."

"Toată situația prezentată este o relatare a unui angajat la pensiunea respectivă (întâmplarea/situația fusese cu câteva luni în urmă).

Bineînțeles, nu avem cum să știm dacă acei 2 turiști au luat ciuperca de acolo sau o aveau deja.

Totuși, este o situație foarte serioasă, dar și urâtă. Nu știm dacă este un caz singular sau totuși există mai multe cazuri asemănătoare, dar nu se fac publice. Probabil doar ANPC-ul și DSP-ul știu numărul de astfel de cazuri", a scris românul pe grupul Cazare pensiuni în România.

"Modă adusă din țări nordice, adaptată în România"

În comentarii, mulți sunt de părere că relaxarea în ciubăr nu se face în condiții igienice, în unele cazuri.

"Doar ciupercă? Totuși, dacă mergeți un grup de 10 pentru o săptămână, știți că vă scăldați în aceeași zeamă reîncălzită pe toată perioada, adică vă asumați! A mai fost o dezbatere pe tema și așa au zis proprietarii: "igienizare după fiecare grup"! Modă adusă din țări nordice, adaptată în România...merge și așa!"

"Ciubarul din lemn e o ciupercă în sine. Mă și mir că oamenii au curaj să între în așa ceva. Dezinfectarea unui astfel de ciubăr e anevoioasă spre degeaba. Lemnul oricât de tratat ar fi, absoarbe microbii.

Într-o altă ordine de idei, nici oamenii nu sunt ușa de biserică, le pui la dispoziție dus, șampon etc pt a face dus înainte de a intră în ciubăr/piscină, și ei nici măcar nu le folosesc,că mai apoi să se plângă de ciuperci sau mai știu eu ce alte probleme. Dacă ai ciupercă la unghie, o tăietură sau zgârietură mai adâncă pe piele, nu te bagi în apă. Ei bine normal așa ar trebui, însă turistul nu se abține. Unde mai pui că ies din ciubăr/piscină și nu își iau încălțămintea adecvată, iar mai apoi intră iar în apă, tot așa fără un duș sau o limpezire pe picioare.

Și uite așa, după o utilizare, apă arată de parcă ai fi aruncat cu pământ în bazin. Deci nu dați vină numai pe cei care închiriază, dați vina și pe clienții care nu respectă regulile de igienă .."

"Igiena turismului românesc lasă mult de dorit. Dacă aș face o analiză pe subiectul acesta, ce se face și ce ar trebui făcut....Vină au și turiștii pentru că "după noi, potopul". Eu nu plec fără clor în bagaj și când ajung în cameră cu asta încep, fie 3*,fie 4*, identic și la fel."

Sute de turiști, din întreaga Europă, vizitează bisercile de lemn din județul Timiș. Cine este gospodina care i-a fermecat cu mâncarea tradițională
Sute de turiști, din întreaga Europă, vizitează bisercile de lemn din județul Timiș. Cine este gospodina care i-a fermecat cu mâncarea tradițională
În satul Coşteiu de Sus din comuna timişeană Margina se simte deja tumultul pascal, cu tot ceea ce înseamnă el, de la credinţă şi tradiţii până la... turiştii care sosesc în zonă...
Veneția devine primul oraș din lume unde turiștii vor plăti un bilet de intrare. Măsura este menită să limiteze turismul excesiv
Veneția devine primul oraș din lume unde turiștii vor plăti un bilet de intrare. Măsura este menită să limiteze turismul excesiv
O inovaţie majoră îi aşteaptă pe turişti joi, când vor ajunge în gara din Veneţia: controlorii de bilete vor fi însărcinaţi să verifice dacă aceştia deţin un bilet de intrare...
#pensiuni, #ciubar, #turisti, #ciuperca piciorului, #igiena, #DSP , #pensiuni