Cum să alegi un pepene verde perfect, conform unui fermier. Există un semn clar pe care trebuie să-l cauți

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 18:09
21688 citiri
Cum să alegi un pepene verde perfect, conform unui fermier. Există un semn clar pe care trebuie să-l cauți
Pepene verde copt bine FOTO Pixabay

O felie dulce și suculentă de pepene verde este unul dintre cele mai bune lucruri din timpul verii. De prea multe ori privim cu neîncredere grămada de pepeni de la magazin, încercând să decidem pe care să-l alegem.

Adesea, când ajungem acasă și îl tăiem, pepenele este de un roz pal dezamăgitor și deloc dulce.

Yahoo.com s-a consultat cu Jordan Carter, director de vânzări și marketing la Leger and Son, o fermă de pepeni verzi de trei generații, care este în afaceri din 1965. Ferma este situată în Cordele, Georgia, și se autointitulează „capitala pepenilor verzi din lume.”

Cum să alegi un pepene verde perfect

Cea mai bună modalitate de a spune dacă un pepene verde este copt este să-l ridici și să cauți o pată gălbuie dedesubt. „Ar trebui să fie mată la culoare, iar burta sau partea inferioară a pepenelui verde ar trebui să aibă o pată galben-crem,” spune Carter. „Aici a stat pepenele verde pe pământ și s-a copt la soare.”

Adesea numită pata de câmp sau pata de sol, aceasta ar trebui să fie de un galben pal, cremos și untos dacă este copt. Dacă zona de pe partea inferioară a pepenelui este verde deschis sau albă, înseamnă că nu s-a copt încă.

Când ridici pepenele pentru a-l pune în coș, asigură-te că îți faci o idee bună despre greutatea lui. „Ar trebui să fie greu pentru dimensiunea lui, deoarece pepenii verzi sunt 92% apă,” spune Carter. Dacă nu ești sigur, ridică un alt pepene verde de aceeași dimensiune. Cel care se simte mai greu va fi, probabil, mai copt.

Ce părere ai despre lovituri?

Unii oameni sugerează că poți să lovești pepenele pe lateral pentru a determina cât de copt este. Aceasta nu este cea mai științifică metodă și necesită un auz destul de bun, dar există un sâmbure de adevăr în această metodă.

„Un pepene verde copt va avea un sunet surd și gol,” spune Carter. „Un pepene verde imatur va avea un sunet mai înalt, ca un ping.”

Alte lucruri de căutat

Există câțiva alți indicatori care te pot ajuta să alegi un pepene verde copt.

Caută dantelarea, liniile maronii și aspre de pe lateralul pepenelui care pot semăna cu o pânză de păianjen. Nu există o bază științifică pentru a dovedi acest lucru, dar unii oameni cred că dantelarea ar putea fi cauzată de polenizare. Cu cât este mai multă dantelare, cu atât pepenele verde poate fi mai dulce și mai copt.

Apoi, zgârie ușor suprafața pepenelui verde cu unghia. Dacă coaja se desprinde mai ușor și dezvăluie o zonă alb-verzuie dedesubt, este copt. Dacă zgârii un pepene verde care nu este copt, acesta va lăsa doar o adâncitură și o linie mai întunecată, conform Colegiului de Științe Alimentare, Agricole și de Mediu al Universității de Stat din Ohio.

În cele din urmă, alege un pepene care nu are tăieturi, îndoituri sau vânătăi vizibile. Unele zgârieturi minore sunt în regulă. „Zgârieturile apar de obicei în timpul manipulării, deoarece recoltarea este foarte intensivă,” spune Carter. „Majoritatea acestora sunt îndepărtate în timpul sortării la unitatea de ambalare, dar dacă un pepene verde zgâriat ajunge în magazine, este doar un defect cosmetic.”

Cumpără pepene verde în sezon

Pentru cele mai mari șanse de a obține un pepene verde suculent și gustos, cumpără-i în sezon, care este aproximativ din aprilie până în septembrie, spune Carter. Odată tăiat de pe viță, un pepene verde are o durată de valabilitate de aproximativ trei până la patru săptămâni, adaugă acesta.

Dacă tai un pepene verde și nu este pe gustul tău, ai câteva opțiuni. „Fă o rețetă cu alte ingrediente adăugate sau cumpără altul,” spune Carter. Cocktailurile cu pepene verde și salatele de pepene verde bine condimentate sunt modalități excelente de a folosi un pepene mai puțin impresionant.

Alimentele toxice care îmbolnăvesc românii. Sunt mult mai proaste decât cele din Occident: „Foarte puține persoane citesc eticheta”
Alimentele toxice care îmbolnăvesc românii. Sunt mult mai proaste decât cele din Occident: „Foarte puține persoane citesc eticheta”
Faptul că în România, produsele de import puse pe piață în majoritatea magazinelor sunt de o calitate inferioară față de cele din Vest, e o realitate confirmată la nivelul Uniunii...
Donald Trump s-a decis cu cine va candida în tandem pentru alegerile prezidențiale. Cine este senatorul care vrea să fie vicepreședinte
Donald Trump s-a decis cu cine va candida în tandem pentru alegerile prezidențiale. Cine este senatorul care vrea să fie vicepreședinte
Senatorul JD Vance din Ohio a fost ales de fostul președinte Donald Trump pentru candidatura la funcția de vicepreședinte al Statelor Unite, a anunțat Trump luni, 15 iulie, pe rețelele de...
#pepene verde, #copt, #alegere, #semne, #sfaturi, #fermier , #stiri magazin
  1. Ce haine n-ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat
  2. Cum să slăbești fără să faci nimic. Cel mai simplu truc, nimeni nu știa
  3. Vacanța în Grecia cu mașina poate costa scump șoferii. Codul rutier este foarte dur, iar polițiștii nu stau la discuții. Amenzile și contravențiile care te lasă fără permis
  4. La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
  5. Doi pacienți dependenți de dializă au primit șansa de a duce o viață normală. Au fost salvați de un cadru medical aflat în moarte cerebrală
  6. De ce abilități ai nevoie pentru a juca la cazinou?
  7. Ce cantitate de fructe și legume trebuie să consumi zilnic
  8. Adele anunță că va lua o „pauză mare” de la muzică. „Sunt bătrână şi morocănoasă acum”
  9. Un nou test care depistează cu 5 ani înainte apariția bolii Alzheimer. ”Sunt necesare urgent modele de predicţie mai bune”
  10. Horoscop zilnic. Miercuri, 17 iulie. Zodia care va primi o sumă de bani