Ziare.com

Partidul Ecologist: Majorarea pretului gigacaloriei in Bucuresti, o decizie politica

Joi, 28 Iulie 2011, ora 20:43

   

Partidul Ecologist: Majorarea pretului gigacaloriei in Bucuresti, o decizie politica
Partidul Ecologist Roman (PER) ii cere prefectului Capitalei, Mihai Atanasoaie, sa conteste la tribunal hotararea Consiliului General al Capitalei de a majora pretul gigacaloriei si acuza ca aceasta decizie este una politica, nu economica.

"Cei din Primaria Generala, reprezentantii primarului general ar fi trebuit foarte clar sa vina si sa expuna motivele pentru care aistam la aceste cresteri, nu faptul ca avem pierderi, astea sunt deja efectele, ci care sunt cauzele", a precizat Viorel Pana, prim-vicepresedinte PER.

Pretul gigacaloriei explodeaza: apa calda si caldura, mai scumpe cu 37%

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis, miercuri, majorarea pretului gigacaloriei, acesta ajungand, de la 124 de lei la 169,88 de lei.

Decizia intra in vigoare incepand cu 1 august 2011. In expunerea de motive a hotararii privind gigacaloria se mentioneaza ca majorarea este necesara pentru a acoperi deficitul veniturilor anuale ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET), iar necesarul subventiei municipalitatii scade de la 770 milioane lei pe an la 610 milioane lei.

Consumatorul va putea plati esalonat, pe tot parcursul anului, dar acest lucru ramane la latitudinea asociatiilor de proprietari. Majorarea pretului gigacaloriei inseamna ca intretinerea, la iarna, va fi mai mare cu aproape 37 la suta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 798 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce chestie....

de cand leana din sadova si-a (probabil)cumparat un partid da cate un partag(pardon-comunicat) pe te miri ce tema...jalnici ecologistii daca au scimbat "catindatu' fara noroc" de cernea pe farafastacurile unui bufon...

 

Leana

Mugur Mihaiescu e membru in Partidul Verde, nu in Partidul Ecologist.

PER si gigacaloria ?

Este frumos din partea PER sa se ocupe de pretul gigacaloriei.Probabil ca aceasta abordare aduce puncte electorale.Eu consider ca cele mai multe puncte electorale le pot aduce actiunile ce tin de sigla acestui partid.Sunt atatea probleme ce tin de mediu,de ecologie in general,incat abordarea lor va aduce cu siguranta mai multe voturi decat cele aduse din campanii electorale populiste.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor