Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Percheziţii la un spital şi şapte primării, într-un dosar de delapidare şi deturnarea de licitaţii VIDEO

Joi, 25 Mai 2023, ora 15:55
5118 citiri
Percheziţii la un spital şi şapte primării, într-un dosar de delapidare şi deturnarea de licitaţii VIDEO
Percheziţii la un spital şi şapte primării, într-un dosar de delapidare şi deturnarea de licitaţii FOTO captură video DIICOT

Anchetatorii au făcut joi, 25 mai, mai multe percheziţii în judeţul Argeş, la un spital şi la şapte primării, într-un dosar cu mai multe infracţiuni, între care delapidare şi deturnarea de licitaţii.

Suspecţii ar fi contractat lucrări la preţuri supraevaluate şi ar fi pretins bani pentru lucrări neprevăzute, corupând angajaţi ai instituţiilor cu care încheiau contracte.

”La data de 25.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti – S.C.F.T.S.B. efectuează 14 percheziţii domiciliare (6 la persoane juridice, una la un spital şi 7 la primării) într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, delapidare care a produs consecinţe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, prevăzute de art. 175 alin. (2) din Codul penal, care a produs consecinţe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită şi deturnarea licitaţiilor publice”, a trransmis, joi, DIICOT.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2019, pe raza judeţului Argeş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcţiilor şi achiziţiilor publice, ”în scopul obţinerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acţionat până în prezent”.

”Grupul infracţional organizat a acţionat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanţi, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituţiile publice contractante. După obţinerea acestor contracte, grupul infracţional organizat a delapidat bugetele instituţiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiţionale privind lucrări ”neprevăzute”, recuperarea garanţiilor de bună execuţie de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepţiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum şi prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însuşirii frauduloase a fondurilor publice”, au mai transmis procurorii.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti urmează să fie conduse, în vederea audierii, 4 persoane.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Zeci de percheziții la traficanți de migranți, în mai multe județe. Calvarul prin care au trecut victimele
Zeci de percheziții la traficanți de migranți, în mai multe județe. Calvarul prin care au trecut victimele
21 de percheziţii au efectuat miercuri, 24 aprilie, procurorii DIICOT şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, într-un dosar privind săvârşirea...
#perchezitii DIICOT, #spitale, #primarii, #Arges, #coruptie, #achizitii , #perchezitii