Percheziții în Timiș. În dosar ar fi implicat un bărbat care lucra pentru mafia din Italia

Joi, 30 Iunie 2022, ora 17:43
3157 citiri
Percheziții în Timiș. În dosar ar fi implicat un bărbat care lucra pentru mafia din Italia
Perchezițiile din Timiș au fost solicitate de Italia și Germania FOTO Unsplash

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au făcut două percheziţii la sediile a două societăţi comerciale, respectiv două microhidrocentrale, fiind făcute cercetări într-un dosar penal pentru spălare de bani, în continuarea unui dosar deschis de autorităţile din Germania şi Italia.

Totodată, a fost pus sechestru pe bunurile microhidrocentralelor, iar o femeie a fost audiată în acest caz. De asemenea, ar fi implicat un bărbat care lucra pentru Mafia din Italia.

"Având în vedere faptul că la data de 28 noiembrie 2018 în Italia, a fost arestat un bărbat, deoarece acesta s-a folosit de interpuşi dispuşi să-şi asume calitatea de titulari ai anumitor bunuri provenite din infracţiuni, în scopul evitării sechestrării acestora (printre care şi 2 microhidrocentrale situate în localităţile Feneş şi Obreja din România, judeţul Caraş-Severin), prin Ordinul European de Anchetă emis de autorităţile judiciare din Germania şi Parchetul Bologna - Direcţia Districtuală Antimafia, s-a solicitat efectuarea de către autorităţile române a mai multor activităţi de anchetă penală şi a unor percheziţii la sediile a două societăţi comerciale din Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al IPJ Timiş.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, bărbatul arestat în Italia lucra pentru organizaţia de tip mafiot "Ndragheta Calabreza" care activa în localitatea Melito de Porto Salvo, Italia.

Astfel, în 27 iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, au pus în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară la sediile a două societăţi comerciale din Timişoara, fiind făcute cercetări într-un dosar penal privind spălare de bani.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente contabile din anii 2017-2021, precum şi documente juridice.

”De asemenea, au fost identificate mai multe conturi şi bunuri imobile ale societăţilor (2 microhidrocentrale) în vederea aplicării de sechestre”, se arată în comunicat.

O femeie a fost dusă la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.

Eveniment Quarterly Report

Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Când ar putea fi următoarea șansă a României pentru aderarea la Schengen. Consiliul JAI din decembrie a decis că nu va exista un vot
Eurodeputatul român Nicu Ştefănuţă, afiliat la grupul Verzilor, a declarat că lipsa unei decizii pozitive privind aderarea României la spaţiul Schengen în Consiliul Justiţie şi Afaceri...
Mesajul Ramonei Bădescu după ce s-a alăturat AUR: ”Am primit amenințări cu moartea”
Mesajul Ramonei Bădescu după ce s-a alăturat AUR: ”Am primit amenințări cu moartea”
Actriţa Ramona Bădescu s-a alăturat partidului AUR. Ea a spus că, deşi trăieşte de peste trei decenii la Roma, mereu a fost cu gândul la România, iar întotdeauna sângele ei a fost de...
#perchezitii DIICOT, #Timis, #Mafia italiana , #DIICOT
Comentarii
Poza Snyder
Snyder
rank 5
Mafia din Timis, mafia din Sicilia,