Ce au descoperit procurorii la proprietățile lui Igor Dodon. Fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut FOTO VIDEO

Marti, 24 Mai 2022, ora 17:02
11596 citiri
Ce au descoperit procurorii la proprietățile lui Igor Dodon. Fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut FOTO VIDEO
Vila lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, acuzat de corupție FOTO: ProTV Chisinau

Autoritățile judiciare din Republica Moldova mediatizează marți, 24 mai, o anchetă de amploare care-l vizează pe fostul președinte al țării, politicianul pro-rus Igor Dodon.

Peste 35.000 de euro au găsit procurorii în cadrul perchezițiilor făcute pe proprietățile fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon.

În cursul după-amiezei, autoritățile judiciare au anunțat că fostul demnitar a fost reținut pentru 72 de ore, urmând a fi analizată posibilitatea arestării preventive.

Potrivit surselor Deschide.md, în cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au depistat mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei moldovenești, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10.000 euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

Tot acolo, anchetatorii au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru aparatură de bucătărie”.

Printre obiectele de valoare ridicate de procurori de la Dodon se află și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în România.

Ancheta s-a extins și la membrii familiei lui Igor Dodon. De exemplu, în apartamentul cumnatului acestuia, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de EURO.

Cumnatul fostului presedinte, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore.

În acest caz, procurorii urmează să stabilească proveniența banilor, scrie PROTV CHișinău.

Marți dimineață, procurorii anticorupție, împreună cu ofițerii SIS și CNA, au descins la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

#perchezitii Igor Dodon , #stiri Igor Dodon