Cum funcționa o mega-fabrică ilegală de țigări în Prahova. Polițiștii au confiscat aproape două tone de tutun

Vineri, 01 Iulie 2022, ora 12:20
3136 citiri
Cum funcționa o mega-fabrică ilegală de țigări în Prahova. Polițiștii au confiscat aproape două tone de tutun
Poliția a audiat peste 45 de persoane FOTO Poliția Română

Poliția Română a realizat percheziții în 19 județe precum și în București, la locuințele mai multor persoane bănuite că produc țigări și alte produse accizabile, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

Conform polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, cele 38 de percheziții domiciliare au avut loc în județele Prahova, Alba, Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Maramureș, Neamț, Olt, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea, dar și în municipiul București.

45 de persoane au fost audiate, iar 9 persoane au fost aduse la sediul unității de poliție.

În fapt, începând cu luna martie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a circa 1,7 tone de tutun de fumat.

Prejudiciul total estimat la acest moment este de 1.969.080 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, 1.860 de kilograme de tutun mărunțit, 992 de kilograme de frunze de tutun, 28.534 de țigarete confecționate artizanal, 6 aparate pentru confecționarea țigaretelor, 3 mașini industriale pentru tocat frunze de tutun, 5.100 de etichete autocolante inscripționate, 2 laptopuri, 1 DVR, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei.

Totodată, a fost indisponibilizată și o autoutilitară utilizată în activitatea infracțională.

În urma probatoriului administrat, față de 4 persoane, două femei și doi bărbați, cu vârstele de 26, 33, 42 și respectiv 44 de ani, din județele Prahova, Dâmbovița și municipiul București, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate unității de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploiești.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#perchezitii politie, #tigari artizanale, #tigari ilegale , #perchezitii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De ce nu-i monopol de stat, ca-nainte?