Desfășurare uriașă de forțe: 82 de percheziții DIICOT în mai multe județe într-un dosar de droguri de mare risc VIDEO

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 09:36
2282 citiri
Desfășurare uriașă de forțe: 82 de percheziții DIICOT în mai multe județe într-un dosar de droguri de mare risc VIDEO
Droguri confiscate de DIICOT FOTO / Poliția Română

Un număr de 25 de persoane au fost reţinute în urma celor 82 de percheziţii domiciliare efectuate miercuri în mai multe cauze privind comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

Potrivit DIICOT, în urma celor 82 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 5 octombrie, au fost descoperite două culturi de canabis (una indoor), mai multe plante de canabis, aproximativ 3 kilograme de muguri de canabis, diverse cantităţi de droguri de mare risc (MDMA, 4 CMC, MDMB - CHIMICA) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (3 MMC, 3 CMC, Eutylone, 4 - CEC), cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, dispozitive tip grinder, o puşcă cu aer comprimat, precum şi sumele de aproximativ 350.000 de lei şi 18.000 de euro.

De asemenea, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciile Teritoriale Alba, Cluj şi Galaţi şi Biroul Teritorial Sibiu au dispus măsura reţinerii faţă de 25 inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de alţi 3 inculpaţi.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu BCCO Alba, BCCO Cluj, BCCO Galaţi, BCCO Mureş, BCCO Oradea, SCCO Sibiu, SCCO Satu Mare, SCCO Harghita, SCCO Maramureş, SCCO Sălaj, SCCO Bistriţa - Năsăud şi SCCO Sibiu, la percheziţii participând şi efective din cadrul Jandarmeriei Române.

Acţiunile au beneficiat de suportul Biroului Tehnic al DIICOT şi Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

* În plus, tot miercuri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu poliţişti din cadrul SCCO Ilfov, au prins în flagrant doi inculpaţi imediat după ce aceştia au ridicat de la o firmă de curierat un colet, expediat din Spania, care conţinea, disimulată printre alimente, cantitatea de aproximativ 11 kilograme de canabis.

În cauză, procurorii au luat măsura reţinerii faţă de cei doi inculpaţi, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă.

* Totodată, la data de 5 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova şi Biroul Teritorial Arad au desfăşurat 3 acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc şi de mare risc.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus măsura reţinerii faţă de 3 inculpaţi cu privire la care s-a propus luarea măsurii arestării preventive, reţinându-se că aceştia au comercializat canabis consumatorilor de pe raza judeţului Dolj.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

* Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Arad au documentat activitatea a doi inculpaţi care au încercat să introducă în Penitenciarul Arad aproximativ 13 grame de droguri de mare risc (JWH - 210) şi 750 de grame de substanţe psihoactive (ADB-P-5Br-INACA).

În cauză, s-a dispus măsura reţinerii faţă de doi inculpaţi, unul dintre aceştia fiind arestat preventiv de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad. Faţă de cel de-al doilea inculpat, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul SCCO Arad.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#perchezitii, #droguri, #DIICOT, #DIICOT droguri, #persoane retinute , #perchezitii