Percheziții DNA la Poliția Locală. Sunt vizate sedii de poliție din București și Călărași, dar și societăți comerciale UPDATE

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 09:12
4298 citiri
Percheziții DNA la Poliția Locală. Sunt vizate sedii de poliție din București și Călărași, dar și societăți comerciale UPDATE
Sediu DNA FOTO / Facebook DNA

Procurorii DNA fac percheziții în instituții publice și la societăți comerciale din București și județul Călărași privind achiziția unor echipamente pentru poliția locală și națională.

UPDATE 12.13 Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a declarat că este vorba despre achizițiile de uniforme și alte dotări.

”Nu au fost respectate specificațiile tehnice din caietul de sarcini cu privire la materiale folosite din noile uniforme, vorbim despre achiziții care au fost realizate doar pe hârtie și recepția unor produse doar pe hârtie și, în realitate, ele nu există, în sensul că furnizorii nu le-au distribuit către beneficiari și aici înțeleg că este vorba despre Poliția Română și poliția locală Sector 1 și în al treilea rând vorbim despre mijloace din dotare care nu respectă condițiile impuse în caietul de sarcini, a spus Andreica, la TVR INFO.

El a mai spus că o pereche de pantaloni costă între 500 și 600 de lei.

Știre inițială

Este vorba de un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

”În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Perchezițiile ar avea loc la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane, respectiv la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) și IPJ Călărași, arată surse g4media.ro.

#perchezitii, #DNA, #politia locala, #institutii publice , #perchezitii DNA
Comentarii
Poza Neamul_Soimarestilor
Neamul_Soimarestilor
rank 2