Structura unui bloc, găsită „vinovată” în cazul unui român amendat pentru „zgomote și larmă”: „Pereții sunt foarte subțiri”

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 05:32
6644 citiri
Structura unui bloc, găsită „vinovată” în cazul unui român amendat pentru „zgomote și larmă”: „Pereții sunt foarte subțiri”
Pereții unui apartament, găsiți „vinovați” într-un proces pentru zgomot FOTO Pixabay

Un bărbat din județul Prahova, amendat cu 1.000 de lei pentru că a tulburat liniştea locatarilor prin producerea de zgomote şi larmă a obținut transformarea sancțiunii în avertisment arătând că „vinovată” de zgomotul reclamat de vecini este structura blocului.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sinaia, un bărbat amendat cu 1.000 de lei pentru că „în data de 13.03.2022 fost depistat (la plângerea unui vecin) în timp ce tulbura liniştea locatarilor prin producerea de zgomote şi larmă” a contestat procesul-verbal de contravenție arătând că „în imobil s-a purtat o conversaţie pe un ton normal, nefiind vorba despre zgomote care să deranjeze vecinii şi că un singur vecin s-a plâns de zgomot”.

Judecătorul a admis plângerea și a transformat amenda de 1.000 de lei în avertisment, arătând că, atât din declarația reclamantului, cât și a martorilor în apartament se juca un joc de cărți, gălăgia era în limite normale, dar pereții sunt foarte subțiri.

din cauza structurii blocului, până şi cele mai normale activităţi pot fi percepute ca fiind ca zgomotoasă, în susţinerea acestei afirmaţii venind declaraţia martorului ######## ###### (f. 76) care a arătat că petentul i-a spus că pereţii imobilului sunt foarte subţiri şi se aude cam tot prin ei.

„Instanţa reţine, în primul rând, afirmaţia petentului conform căreia din cauza structurii blocului, până şi cele mai normale activităţi pot fi percepute ca fiind ca zgomotoasă, în susţinerea acestei afirmaţii venind declaraţia martorului care a arătat că petentul i-a spus că pereţii imobilului sunt foarte subţiri şi se aude cam tot prin ei.

În al doilea rând, instanţa reţine că ambii martori au declarat că zgomotul din încăpere a fost în limite rezonabile, interacţiunea fiind normală, neexistând ţipete. Aceştia au precizat că în încăpere s-a desfăşurat un joc de cărţi (Exploding Kittens) şi că televizorul era dat la un volum mediu, pentru că trebuiau să vorbească, să explice regulile jocului unui coleg care nu le cunoştea”, se arată în sentința Judecătoriei Sinaia, care nu este definitivă.

Martorii au mai declarat că în jucătorii de cărți „nu s-au manifestat prin ţipete sau în altă modalitate care prin ea însăşi să releve intenţia de a tulbura liniştea vecinilor”.

„Atât timp cât la amplificarea zgomotului a conlucrat structura blocului, instanţa apreciază că fapta nu poate fi imputată petentului. În definitiv, cei doi martori care s-au aflat în interiorul locuinţei petentului au apreciat că zgomotul era în limite rezonabile, iar modalitatea în care s-a propagat în exterior acest zgomot a fost determinată de alte elemente decât conduita în sine a petentului şi a persoanelor aflate în domiciliul său”, se mai arată în sentința Judecătoriei Sinaia, care poate fi atacată cu apel.

Cu cât a fost amendat românul beat care și-a lăsat câinele dintr-o rasă periculoasă liber și fără botniță într-un loc de joacă pentru copii
Cu cât a fost amendat românul beat care și-a lăsat câinele dintr-o rasă periculoasă liber și fără botniță într-un loc de joacă pentru copii
Jandarmii din Botoşani au dat amenda maximă prevăzută de lege unui bărbat care consumase băuturi alcoolice înainte de a-și lăsa câinele din categoria a II-a de câini periculoși liber la...
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
#pereti, #vecini, #zgomote, #amenda , #justitie