Cum arată, de fapt, corpul perfect al unei femei. Oamenii de știință spun că nu este vorba despre raportul talie-șolduri

Marti, 12 Noiembrie 2024, ora 20:39
5766 citiri
Cum arată, de fapt, corpul perfect al unei femei. Oamenii de știință spun că nu este vorba despre raportul talie-șolduri
Anya Taylor - Joy este cea mai frumoasă femeie din lume în 2024 FOTO Instagram/ Anya Taylor - Joy

Unii spun că frumusețea se află în ochii celui care privește, dar oamenii de știință nu sunt de acord cu această idee. Un nou studiu susține că a descoperit formula pentru corpul feminin perfect – și nu are legătură cu raportul talie-șolduri, așa cum mulți ar fi presupus.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Konstanz, cele mai atrăgătoare femei au o curbură pronunțată în formă de S, de la piept până la coapse. Acest lucru ar putea explica de ce vedetele cu forme, precum Marilyn Monroe sau Kim Kardashian, sunt adesea considerate mai atrăgătoare decât celebritățile mai slabe.

Cercetătorii susțin că atractivitatea unei femei este dată de curburile generale ale corpului, mai degrabă decât de o talie subțire.

Aceste descoperiri răstoarnă cercetările mai vechi care presupuneau că un raport talie-șolduri de 0,7 ar fi forma ideală a corpului feminin.

Totuși, cercetătorii subliniază că un raport talie-șolduri mai mic este atrăgător doar pentru femeile cu o greutate corporală mai redusă.

Pentru tipurile corporale mai mari, curburile, și nu dimensiunea taliei, au fost factorul-cheie în atracție. În trecut, cercetătorii credeau că raportul dintre talie și șolduri era un predictor crucial al atractivității.

Această credință, veche de secole, susținea că acest raport matematic surprindea ceva intrinsec plăcut estetic.

Cercetători moderni au propus că acest raport ar putea indica un potențial reproductiv mai bun.

Deoarece șoldurile mai late și distribuția mai mare a grăsimii în partea inferioară a corpului au fost asociate cu rezultate pozitive în sarcină, psihologii evoluționiști au sugerat că mintea noastră ar fi evoluat pentru a găsi atractiv acest raport.

De obicei, un raport de 0,7, ceea ce înseamnă că talia este cu 30% mai mică decât șoldurile, a fost considerat nivelul ideal pentru atractivitate.

Cu toate acestea, profesorul Ronald Hübner, autorul principal al studiului, argumentează că raportul talie-șolduri este un substitut slab pentru măsura mult mai importantă a curburii corpului.

Pentru a testa această teorie, profesorul Hübner a prezentat unui grup de 80 de participanți, bărbați și femei, desene simple de siluete feminine.

Aceste desene fuseseră pregătite astfel încât raportul talie-șolduri să fie perfect aliniat cu curbura, ceea ce însemna că acestea nu puteau fi evaluate independent.

Acest experiment a fost realizat pentru ca cercetătorii să poată confirma rezultatele unor studii anterioare care arătau că raportul talie-șolduri prezice atractivitatea.

Participanților li s-a cerut să evalueze fiecare desen pe o scară de la 1 la 100, unde 1 însemna "deloc atrăgător", iar 100 "extrem de atrăgător".

Conform așteptărilor, desenele cu un raport talie-șolduri apropiat de 0,7 au fost constant considerate mai atrăgătoare.

În medie, un desen de "greutate normală" cu acest raport ideal a obținut un scor de atractivitate de 74, în timp ce un corp de aceeași greutate, dar cu un raport de unu la unu, a obținut doar 54.

Într-un al doilea experiment, cercetătorii au creat o serie de desene în care curbura și raportul talie-șolduri nu erau perfect aliniate.

Acest lucru le-a permis să observe care dintre cei doi factori prezice mai bine cât de atrăgătoare vor fi considerate desenele.

Desenele torsurilor au fost realizate folosind curbe găsite în fotografii cu femei reale purtând corsete foarte strâmte pentru a crea cele mai pronunțate curbe. Un grup de 98 de participanți, bărbați și femei, au văzut apoi aceste imagini și li s-a cerut din nou să le evalueze pe o scară de la 1 la 100.

Ca și în prima etapă, un raport talie-șolduri de 0,7 a fost considerat cel mai atrăgător pentru tipurile de corp mai subțiri.

Însă, pentru corpurile mai late, raportul talie-șolduri mic nu a mai fost un bun predictor al atractivității.

De fapt, corpul cu cea mai mare lățime și cu un raport de 0,7 a fost considerat cel mai puțin atrăgător, obținând un scor de doar 17.

Per ansamblu, torsurile cu un nivel de curbură de trei au fost evaluate ca fiind cele mai atrăgătoare pentru lățimea lor corporală, indiferent de raportul talie-șolduri.

În lucrarea lor, publicată în Scientific Reports, profesorul Hübner și colegii săi scriu: "Considerațiile teoretice sugerează că raportul talie-șolduri (WHR) nu poate servi ca un indicator valid al curburii, contrar a ceea ce se presupune frecvent, fie implicit, fie explicit. Prin urmare, unul dintre aceste două atribute trebuie să fie un predictor mai eficient al atractivității corpului unei femei. Rezultatele acestui studiu arată clar că curbura este mult superioară WHR în acest sens."

Cercetătorii sugerează din nou că curbura ar putea fi un semn exterior al unor trăsături evolutive dezirabile. Studii anterioare au sugerat că ar putea exista mai multe atribute diferite care ar fi oferit avantaje în societățile primitive.

De exemplu, oamenii de știință au observat că sânii mari ar putea fi considerați atrăgători datorită avantajului pe care l-ar oferi în timpul perioadelor lungi de înțărcare ale copiilor din societățile de vânători-culegători.

Unii autori au sugerat, de asemenea, că o coloană vertebrală puternic curbată ar fi putut ajuta femeile să meargă pe distanțe lungi în trecut.

În mod similar, profesorul Hübner susține că formele curbate ar putea fi un semn al unei fertilități crescute, pe care strămoșii noștri antici au evoluat să o caute.

Autorii scriu: "Lățimea corpului nu indică doar cantitatea de grăsime din jurul șoldurilor, ci și lățimea pelvisului, care este importantă pentru nașterea cu succes."

Aceasta înseamnă că formele curbate ar putea fi ceva ce creierul nostru este programat să găsească atrăgător la un nivel evolutiv, într-un mod pe care raportul talie-șolduri îl surprinde doar parțial, scrie dailymail.com.

Cristela Georgescu afirmă că femeile care-și critică soții „fac cancer”. Ce spune despre menirea femeii VIDEO
Cristela Georgescu afirmă că femeile care-și critică soții „fac cancer”. Ce spune despre menirea femeii VIDEO
Cristela Georgescu, soția candidatul independent Călin Georgescu spune, într-o declarație care sfidează medicina și logica, că femeile care-și critică soții fac cancer. Ea mai spune...
Tulcea și Constanța, la mâna partidelor extremiste. Câte mandate în noul Parlament au câștigat AUR, SOS România și POT
Tulcea și Constanța, la mâna partidelor extremiste. Câte mandate în noul Parlament au câștigat AUR, SOS România și POT
Mai mult de jumătate din mandatele de parlamentari din Dobrogea au fost luate de partidele extremiste. Tulcea, cu un primar PNL în municipiul-reședință și un președinte de județ din partea...
#perfectiune, #corp, #Femei , #stiri magazin
  1. Încă un succes în afaceri pentru Mircea Dinescu. Poetul a semnat un contract major
  2. Rapperul Jay-Z, acuzat că a violat o fată de 13 ani împreună cu P. Diddy
  3. Program special de sărbători la București Mall și Plaza România
  4. Horoscop zilnic. Luni, 9 decembrie. Zodia care trebuie să acorde mai multă atenție alimentației
  5. Bancul zilei: Ce afacere nu merge la români
  6. 10 comportamente ciudate ale copiilor care sunt, de fapt, semne ale unui geniu nerecunoscut. Unii evită ora de culcare
  7. Gustări sănătoase care te pot ajuta să slăbești
  8. „Chef Robi” și Giani, anunț important în „Las Fiebinți” VIDEO
  9. Momente de groază la concertul lui Elton John. În urma incidentului, artistul a leșinat și a suferit o hemoragie: "Au crezut că sunt împușcat"
  10. Cercetătorii au făcut o descoperire genetică care dezvăluie misterul blănii portocalii a pisicilor domestice. Cercetările au durat 60 de ani