Tupeul unui șofer român prins cu permis auto fals, aparent emis în Ucraina. Fapta prezintă ”un grad de pericol relativ scăzut”

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 21:50
5780 citiri
Tupeul unui șofer român prins cu permis auto fals, aparent emis în Ucraina. Fapta prezintă ”un grad de pericol relativ scăzut”
Pedeapsa primit de un șofer român prins cu permis auto fals, aparent emis în Ucraina FOTO / ziarebotosani.ro

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, cu antecedente penale, din Târgu-Mureș, a scăpat cu o pedeapsă de doar 6000 de lei, deși a fost prins cu un permis contrafăcut, aparent emis în Ucraina.

Șoferul a avut tupeul să meargă cu documentul falsificat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Autovehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului (S.P.C.R.P.C.Î.V) Mureș și să ceară preschimbarea acestuia.

A fost prins însă și trimis în judecată pentru uz de fals. Gabriel R. avea 24 de ani și deja o condamnare la închisoare cu suspendare când a decis să obțină prin căi ocolite și ilegale un permis de conducere.

Carnetul de conducere, aparent emis de autoritățile din Ucraina, l-a obținut de la ”un băiat” pe nume Alberto, cel puțin așa avea să explice în fața judecătorilor la patru ani de la comiterea faptei, când dosarul său a ajuns în instanță, pe rolul Judecătoriei Târgu-Mureș.

În 2018, când și-a obținut permisul fals de conducere, mers în fața unui notar public din Târgu Mureș unde a dat o declaraţie pe propria răspundere, ”în cuprinsul căreia a arătat, necorespunzător adevărului, că permisul de conducere depus pentru preschimbare este autentic, declaraţie pe care a ataşat-o mai apoi la dosarul privind solicitarea de preschimbare a permisului de conducere falsificat prin contrafacere”, se arată în rechizitoriu.

Cu dosarul în mână, a mers la sediul S.P.C.R.P.C.Î.V Mureș și le-a cerut funcționarilor preschimbarea permisului auto cu unul românesc. Falsul era grosolan, iar funcționarii au sesizat serviciul criminalistic care a început ancheta.

Au fost solicitate informații de la Ambasada Ucrainei care a infirmat faptul că românul este posesor al unui permis de conducere emis de autoritățile acestei țări. Între timp, documentul a fost supus unei analize criminalistice care a relevat faptul că permisul este contrafăcut. În fața acestor dovezi, tânărul și-a recunoscut fapta și a cerut să fie judecat în procedură simplificată.

Patru ani mai târziu, judecătorii din Mureș au arătat clemență față de nesăbuința bărbatului. Au considerat că fapta tânărului recidivist prezintă ”un grad de pericol social relativ scăzut”, în plus au apreciat că bărbatul este bine integrat în societate, la 28 de ani muncind în domeniul construcțiilor, în Franța.

Dat fiind aceste aspecte, judecătorii din Mureș au renunțat să-l condamne la închisoare pentru uz de fals și au aplicat doar o pedeapsă de 6000 de lei.

Sentința dată joi, 26 ianuarie 2023, nu este definitivă.

Tupeul greu de imaginat al unui șofer de SUV. Cum a reușit să ”fenteze” o coloană imensă de mașini VIDEO
Tupeul greu de imaginat al unui șofer de SUV. Cum a reușit să ”fenteze” o coloană imensă de mașini VIDEO
Un șofer din Iași a preferat să circule pe linia de tramvai pentru a evita o coloană de mașini. Incidentul s-a petrecut ieri, 12 iunie 2024, în jurul orei 12:30, pe Calea Chișinăului,...
Bolile care împiedică reînnoirea permisului de conducere. Cerințele stricte ale Codului Rutier privind vederea
Bolile care împiedică reînnoirea permisului de conducere. Cerințele stricte ale Codului Rutier privind vederea
Codul Rutier impune reguli stricte persoanelor cu anumite probleme medicale care nu permit obținerea sau reînnoirea permisului de conducere. Printre cele mai frecvente motive pentru care...
#permis auto, #permis suspendat, #permis de conducere, #preschimbare fara examen, #Sofer , #soferi
  1. Tavanul unui mall din Cluj s-a prăbușit sub greutatea apei. Sute de oameni erau în zonă VIDEO
  2. Acord pe 10 ani semnat de Biden și Zelenski. Documentul este considerat ”o punte” spre aderarea Ucrainei la NATO VIDEO
  3. Tinerii români, atrași de Ministerul Apărării cu un serviciu militar voluntar. Se adresează și femeilor, și bărbaților
  4. Dat dispărut de familie, un bărbat din Alba a fost găsit de polițiști într-o râpă. Cum a ajuns acolo
  5. Potop în Mehedinți după codul roșu de furtună: Grindina a spart parbrize de mașini, șuvoaiele au inundat străzile din Drobeta Turnu Severin FOTO VIDEO
  6. Ikea pierdea 60.000 de angajați pe an. Cum a reușit să rezolve problema fluctuației de personal: modalitatea cheie de a-i face pe oameni să rămână
  7. Momentul cu Babasha, manelistul huiduit la concertul Coldplay, explicat de sociologul Alfred Bulai: „Interesul a fost să se creeze scandal”
  8. Republica Moldova cumpără sisteme de apărare antiaeriană cu 9 milioane de euro. De unde provin banii
  9. Primul sistem de drone Bayraktar, recepționat de Forţele Terestre Române. Când vor fi primele zboruri de instrucţie
  10. Răspunsul Moscovei la „deidolarizarea forțată“ a Rusiei de către SUA. ”Transformăm viaţa în Occident într-un coşmar complet“