Arad: Parcare gratuită pentru persoane cu dizabilități. Aproape jumătate dintre legitimațiile găsite în parbriz erau fotocopiate

Miercuri, 15 Mai 2024, ora 12:10
2722 citiri
Arad: Parcare gratuită pentru persoane cu dizabilități. Aproape jumătate dintre legitimațiile găsite în parbriz erau fotocopiate
Parcare gratuită persoane cu handicap FOTO Facebook /Poliția Română

Reprezentanţii Primăriei Arad au constatat, în urma unor verificări efectuate privind utilizarea cardurilor speciale de parcare gratuită pentru persoane cu handicap, că până la 40% dintre acestea sunt fotocopiate, în timp ce unele legitimaţii de acest fel ar fi fost utilizate după ce au fost anulate sau găsite pe stradă, fapte de natură penală.

Primăria Arad a transmis, miercuri, 15 mai, la solicitarea AGERPRES, că au fost verificate 475 de maşini parcate în oraş pe parbrizele cărora erau puse carduri ale persoanelor cu handicap, după ce anterior viceprimarul Lazăr Faur afirmase că în urma unui control a numărat că din 250 de autoturisme parcate 111 aveau legitimaţia specială.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat, pentru AGERPRES, că poliţiştii locali au verificat timp de două săptămâni modul în care sunt folosite aceste legitimaţii.

„Cea mai des întâlnită problemă o reprezintă utilizarea de copii ale cardurilor, aspect constatabil de către societatea care administrează parcările din municipiu şi care a permanentizat acţiunile de verificare a legitimaţiilor. Alte aspecte sesizate de oamenii legii au fost utilizarea de carduri fără serie/număr, carduri fără dată de emitere, însă au fost şi suspiciuni de fapte de natură penală constând în utilizarea de carduri declarate pierdute sau anulate”, a declarat Ralu Cotrău.

Viceprimarul Lazăr Faur declarase, în luna martie, că a făcut o verificare pe o lungime de aproximativ un kilometru pe bulevardul Revoluţiei, între Biserica Roşie şi Teatru Clasic „Ioan Slavici”.

„Este ruşinos, absolut jenant, tu, om sănătos, să te foloseşti de o legitimaţie de handicap ca să nu plăteşti 2 lei parcarea. Am solicitat Poliţiei Locale să verifice valabilitatea tuturor legitimaţiilor şi vom face razii mai dese dacă este nevoie”, spunea viceprimarul la vremea respectivă.

În urma acestei probleme descoperite, Consiliul Local Municipal a modificat recent regulamentul de parcare, iar din 20 mai deţinătorii acestor legitimaţii vor mai putea parca gratuit doar pe locurile speciale marcate pentru persoane cu handicap.

În centrul Aradului, unde se află sediile multor instituţii publice, se găsesc foarte greu locuri de parcare libere în timpul zilei. Toate parcările sunt cu taxă, iar o oră costă 2 lei dacă se scoate tichet de la parcometre şi 2,59 lei dacă se achită prin aplicaţii online, dar nu există posibilitatea achiziţiei de abonamente.

Quarterly Report - Editia 4

Șofer zdrobit de un bolovan în timp ce se afla la volan. A fost chemat elicopterul SMURD pentru a i se salva viața FOTO
Șofer zdrobit de un bolovan în timp ce se afla la volan. A fost chemat elicopterul SMURD pentru a i se salva viața FOTO
Un tânăr din Arad, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit grav, luni seară, 27 mai, după ce pe autoturismul în care se afla a căzut un bolovan de pe versant, în zona localităţii...
Polițistul care a ajutat un șofer ce a condus beat să scape de dosar penal și acum plătește el. Ce acuzații i se aduc
Polițistul care a ajutat un șofer ce a condus beat să scape de dosar penal și acum plătește el. Ce acuzații i se aduc
Un agent-şef de poliţie din Arad ar fi scăpat de dosar penal un şofer care ar fi condus beat, iar acum este cercetat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, fiind pus sub control...
#persoane cu dizabilitati, #parcare gratuita, #legitimatii handicap, #Arad , #parcare