Bulgarii, la pescuit ilegal în zona economică exclusivă a României în Marea Neagră. Captură de calcan și rechin

Vineri, 24 Martie 2023, ora 13:47
2471 citiri
Bulgarii, la pescuit ilegal în zona economică exclusivă a României în Marea Neagră. Captură de calcan și rechin
Pescador FOTO Garda de Coastă

Trei pescadoare bulgăreşti au fost prinse în timp ce pescuiau ilegal în zona economică exclusivă a României în Marea Neagră, iar la bordul acestora autorităţile au găsit calcan şi rechin. Navale şi cei zece membri de echipaj au ajuns în Portul Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

Garda de Coastă a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune comună împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din România şi Bulgaria, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Cu această ocazie au fost identificate pe Marea Neagră, la aproximativ 100 de kilometri travers de staţiunea Mamaia, în zona economică exclusivă a României, trei pescadoare sub pavilion Bulgaria, fiind interceptate de către nava MAI 0201, sub coordonarea serviciului SCOMAR al Gărzii de Coastă.

“În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea utilizau unelte de pescuit neautorizate şi pescuiau în perioada de prohibiţie. A fost identificată şi o cantitate de peşte la bordul navelor, calcan şi rechin. Pe cele trei pescadoare se aflau, în total, zece membri de echipaj, cetăţeni bulgari. Navele, împreună cu echipajele, uneltele de pescuit şi captura de peşte, au fost escortate în Portul Militar Constanţa pentru continuarea cercetărilor”, a transmis Garda de Coastă.

Cercetările sunt în desfăşurare, fiind coordonate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

#pescador bulgaresc braconaj, #pescuit ilegal, #Marea Neagra , #eveniment