Interdicție de pescuit la Dunăre. Durata perioadei de prohibiție și valoarea amenzilor

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 16:43
5900 citiri
Interdicție de pescuit la Dunăre. Durata perioadei de prohibiție și valoarea amenzilor
Pescuit Dunăre FOTO Facebook/Plaja Gostinu Km 473

În perioada 16 aprilie - 30 mai se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial şi recreativ sau sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea, în apele care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile.

„Având în vedere numărul mare de persoane care practică activităţi de pescuit în fluviul Dunărea, în zona de competenţă a ITPF Giurgiu, vă informăm faptul că în perioada 16 aprilie - 30 mai inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial şi recreativ sau sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în fluviul Dunărea, în apele care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile. Pescuitul recreativ sau sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza deţinerii permisului de pescuit nominal eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, valabil pentru anul în curs. Totodată, aducem la cunoştinţă persoanelor interesate faptul că activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române”, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

Conform prevederilor legale în vigoare, pescuitul recreativ sau sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului serviciului teritorial al poliţiei de frontieră, iar lipsa avizului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1.000 de lei.

„Din acest an avizul se poate solicita şi online, iar termenul de acordare a avizelor este de 30 de zile. Termenul de valabilitate al avizului este de un an. De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor şi altor vieţuitoare acvatice, în baza prevederilor art. 58 lit. a) din OUG nr. 23/2008, modificată şi republicată”, a declarat pentru AGERPRES reprezentanta ITPF Giurgiu, Nicoleta Bădiţă.

Potrivit ITPF Giurgiu, 10.336 de avize pentru desfăşurarea activităţii de pescuit recreativ şi sportiv au fost emise de la începutul anului în judeţ.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#pescuit Dunare, #pescuit interzis, #aviz pescuit, #dunare giurgiu , #pescuit