Ziare.com

Eckstein Kovacs Peter, audiat la DNA

Miercuri, 29 August 2012, ora 13:13

   

Eckstein Kovacs Peter, audiat la DNA
Fostul senator UDMR Eckstein Kovacs Peter a fost audiat, miercuri, la DNA, privind anumite retrocedari care figureaza intr-un dosar intocmit de procurorii anticoruptie.

Mai exact, retrocedarea in cauza este cea a cladirii colegiu din Sfantul Gheorghe catre Episcopia reformata a Ardealului, care, in opinia procurorilor, a fost efectuata in mod ilegal, arata Digi 24.

Procurorii au demarat o ancheta in acest caz, retrocedarea fiind considerata ilegala de o prima instanta. Justitia a decis intoarcerea imobilului in patrimoniul autoritatilor locale, insa acestea nu o doresc.

Eckstein Kovacs a declarat, dupa audieri, ca a venit pentru a cere clarificarea rolului sau in acest dosar, spunand ca daca retrocedarea va fi declarata ilegala, atunci va suporta consecintele legale.

"Am venit la DNA sa depun o sesizare prin care solicit sa se clarifice rolul meu in calitate de fost ministru pentru minoritati la restituirea Colegiului Miko din Sfantul Gheorghe Bisericii Reformate. In perioada 1999-2000, am fost ministru care avea atributia de a propune Guvernului ce imobile sa se restituie minoritatilor nationale. Eu am fost cel care a promovat HG 1334 din decembrie 2000 in care am inclus acest colegiu national.

Trei oameni care au facut parte din comisia de retrocedare sunt in fata instantei. Cei care au promovat actul normativ nu raspund? Vin si solicit sa se faca clar daca aceasta retrocedare a fost legala sau nelegala si atunci urmeaza sa suport rigorile legii", a declarat acesta.

Fostul senator considera ca, din moment ce retrocedarea a trecut de Guvern, automat a fost una legala.

"Am actionat legal. Vreau sa nu pluteasca deasupra mea acest fapt. Vreau sa vad pozitia DNA", a mai spus Eckstein Kovacs.

De altfel, potrivit spuselor lui Eckstein Kovacs, o manifestatie va fi organizata, pe 1 septembrie, pentru sustinerea colegiului, a carui situatie este incerta, insa a precizat ca nu va participa la aceasta.

"Cladirea e monument. Instanta a dispus sa fie scos din patrimoniul bisericii, ceea ce poate crea un precedent foarte periculos, o renationalizare. Este un proces in curs, dar lumea e scandalizata si de sentinta", a incheiat fostul demnitar, in semn de avertizare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2767 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar de ce ati inchis acel colegiu NATIONAL ?

Daca autoritatile locale nu-l doresfc, atunci sa treaca in propietatea wtatului tomah car4e-l va folosi.

 

"Vreau sa nu pluteasca deasupra mea acest fapt."

Asta vor stabili procurorii, daca pluteste sau nu, de aceea l-au si chemat.

 

Toata lumea macar atita fizica elementara: c-kt-l este mai

usor ca apa, de aceea pluteste...

Mos Gerila

Dar de ce e mai usor ca apa? Pentru ca are bashyni in el, e plin de imputiciune. Ca aia pute la ca-cat, bashynile.

Este una din miscarile "tacutului" Basescu....

...pentru a intoarce barca udemerista linga el. Le arata cite o pisica si vin ei singuri! Se pregateste Gh.Oprea! apoi minoritatile! Tehnica este cunoscuta si tocmai de aceea trebuia sa plece acest om mizerabil de la Cotroceni.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor