Ziare.com

Eckstein-Kovacs, sustinut de catre societatea civila ca Avocat al Poporului

Vineri, 31 August 2012, ora 20:42

   

Eckstein-Kovacs, sustinut de catre societatea civila ca Avocat al Poporului
Fostul consilier prezidential Peter Eckstein Kovacs este propunerea societatii civile pentru functia de Avocat al Poporului.

"Gradul de aparare si promovare activa a drepturilor omului prin institutii de importanta nationala precum Avocatul Poporului reprezinta un test al vointei politice a Parlamentului Romaniei.

Avand in vedere statutul si importanta acestei institutii, Principiile de la Paris referitoare la Institutiile Nationale de Drepturile Omului, cat si recomandarile recente ale Comisiei Europene privind selectarea unei personalitati cu autoritate, integritate si independenta recunoscute, organizatiile semnatare ale societatii civile au adus in atentia Birourilor Permanente al Camerei Deputatilor si Senatului sustinerea lor pentru candidatura domnului Peter Eckstein-Kovacs pentru pozitia de Avocat al Poporului", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Peter Eckstein-Kovacs este numit drept un avocat recunoscut in domeniul apararii si promovarii drepturilor omului.

"Acesta indeplineste atat criteriile profesionale cerute de lege cat si pe cele de integritate si independenta sustinute de catre societatea civila. Sunt binecunoscute pozitiile sale publice pentru reformarea Justitiei, simplificarea procedurilor in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului in favoarea solicitantilor din Romania, respectarea dreptului constitutional la un mediu sanatos, implicarea decisiva in adoptarea legislatiei antidiscriminare si pentru respectarea altor angajamente europene ale Romaniei", mai transmite comunicatul.

Totodata, organizatiile semnatare au adresat Parlamentului rugamintea de a li se permite participarea la audierile candidatilor pentru functia de Avocatul Poporului.

"Organizatiile semnatare solicita public candidatilor sa-si prezinte in scris competentele profesionale de specialitate, precum si viziunea lor cu privire la mandatul si viitorul institutiei Avocatul Poporului.

Consideram ca restructurarea, asigurarea de resurse adecvate, cat si acreditarea Avocatului Poporului in randul Institutiilor Nationale de Drepturile Omului in conformitate cu Principiile de la Paris sunt elemente esentiale pentru ca si Romania sa aiba intr-adevar o institutie cu rol real in promovarea si protejarea drepturilor omului",

Pe lista celor 22 de organizatiile semnatare se afla, printre altele, ECPI - Centrul Euroregional pentru Initiative Publice, Asociatia ACCEPT, RomaniCriss, ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Roman de Politici Europene, Asociatia Expert Forum, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Institutul pentru Politici Publice sau Fundatia Soros.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3027 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pentru slugoiii portocalii

chiar nu aveti un pic de bun simt? Un alt jurist maghiar nu ati gasit in afara de asta care a li.ns dosul suspendatului? De exemplu Frunda, nu va convine?!

 

 

mie mi se pare buna alegerea!

peter ekstein a dovedit intotdeauna verticalitatea si justetea ideilor in apararea si respectarea dreptului si a legii! chiar daca, sau poate tocmai pentru ca e ungur, e un jurist adevarat!

 

 

pe tine...

te reprezinta societatea "civila" a col. dogaru si grevista foamei!las-o-n-balarii, ca te cunoastem draga ciumpalac!

 

 

USL = Scumpiri + Somaj + Foame + Criza + Scandal + Hotie + Mizerie

Pretul energiei electrice creste 3% de la 1 septembrie, iar gazele se scumpesc din 15 septembrie. Multumim din inima partidului (USL&Co).

 

 

De ce nu au propus un jurist Roman....

Comentar referitor la "Avocatul poporului"...

Bine ca nu au propus un jurist de nationalitate Slavica sau poate unul de culoare ca al nostru American!!! Hey, pina unde merge "imaginatia" stupida si convoluta a omenirii! In tara ta Romana sa nu ai un jurist Roman, ca si la noi, sa nu avem un jurist Anglo-American, ci unul de culoare...ba inca si un presedinte tot de culoare! Cita imaginatie le mai trebuire guvernelor acestea perfide care nu mai iau in considerare "vointa poporului" care le sustine in picioare--asa cum pretind tratatele de aderare a guvernelor care sint membre a ONU!

 

 

E o criza de incredere in juristii romani

Aia propusi de voi, nu sunt buni pentru noi si invers. Asa ca, decat propunerea PDL sau aia a USL, mai bine Eckstein-Kovacs.

 

 

Tov colonel-adjutant Dogaru va reprezinta pe toti

El e seful Consiliului Bobobrului Roman Independente si Eminamente Treaz cand nu bea.

 

 

@TonyEsq1,

Fa o propunere!
AICI SI ACUM !

 

 

E criza

de juristi romani?

 

 

Pe mine NU ma reprezinta nici o "societate civila" dintre cele ...

... mentionate in articol! Si doresc un etnic roman drept "avocat al poporului"! Eventual, chiar pe dl. Dorneanu!

 

 

Nu-i uita pe Marga si Ghise

care au colaborat din greu cu securitatea. Sau Fenechiu, zis Transformator.

 

 

Ca sa intrebi tu...!

Eckstein - Kovacs este roman, de origine maghiara. La fel cum roman este si fostul presedinte Ilici, de origine rroma.

 

 

Poate

in Ungaria sa prinda acest job.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor