Discursul memorabil al lui Petre Daea în Parlamentul European: "I-am simţit pe interpreţi că râd şi plâng în acelaşi timp"

Sambata, 11 Februarie 2023, ora 13:19
17115 citiri
Discursul memorabil al lui Petre Daea în Parlamentul European: "I-am simţit pe interpreţi că râd şi plâng în acelaşi timp"
Petre Daea s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin discursul lipsit de conținut FOTO Hepta

Scriitorul şi traducătorul Radu Paraschivescu a comentat un discurs celebru al ministrului Agriculturii Petre Daea.

Paraschivescu a declarat, referindu-se la un discurs pe tema cormoranilor rostit în urmă cu patru ani, în Parlamentul European, de Petre Daea, în calitate de ministru al Agriculturii, că i-a simţit pe interpreţi ”că râd şi plâng în acelaşi timp, că îşi smulg părul din cap unul altuia”.

Întrebat, la Prima TV, dacă îşi aminteşte discursul unui politician român, traducătorul Radu Paraschivescu a dat ca exemplu pledoaria anti-cormorani susţinută de Petre Daea la Bruxelles, în urmă cu patru ani.

”A fost un discurs susţinut de Petre Daea în organismele europene, într-un plen, în care i-am simţit pe interpreţi că râd şi plâng în acelaşi timp, că îşi smulg părul din cap unul altuia, nu fiecare părul lui. Era un delir total, cu fraze despre care ştiai când încep, dar nu ştiai în ce direcţie duc, când se termină, dacă se termină, cu interjecţii care trebuiau să coloreze discursul, dar nu făceau decât să-l coboare în derizoriu. A fost o tocană, a fost un ghiveci perfect. Cu cormoranii, cu o serie de ”bravo!” intercalaţi din când în când pentru autoîncurajare”, a povestit scriitorul şi traducătorul Radu Paraschivescu în emisiunea Insider politic difuzată de Prima TV.

În ianuarie 2019, Petre Daea, şi atunci ministru al Agriculturii, vorbea în Parlamentul European despre priorităţile României în domeniul pescuitului.

”Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo!, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi. Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest Consiliu, bravo! A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!", spunea Petre Daea, în urmă cu patru ani, la Bruxelles.

#Petre Daea, #discurs daea, #Radu Paraschivescu carti , #stiri Petre Daea
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Noi, care l-am dat lumii pe Urmuz, pe Tzara, pe Daea!!!
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5
Petre Daea tinand discurs in engleza