Un lider PNL cere demisia ministrului Petre Daea: „Este cea mai mare pacoste pentru fermieri”

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 15:45
2980 citiri
Un lider PNL cere demisia ministrului Petre Daea: „Este cea mai mare pacoste pentru fermieri”
Un lider din PNL cere demisia lui Petre Daea FOTO Facebook / Petre Daea

Deputatul PNL și președinte al filialei din Brăila Alexandru Popa a cerut demisia ministrului PSD al Agriculturii Petre Daea, despre care spune că este „groparul” fermierilor.

Popa îl acuză pe ministrul Petre Daea că a decis să scoată de pe lista unităților administrativ teritoriale 18 localități din județul Brăila, „dând astfel o lovitură dură fermierilor” și comunelor respective, care vor pierde astfel sume importante.

„Nu este posibil să scoți 18 comune din județ de pe lista UAT-urilor din zonele defavorizate, dintr-un condei! Aceasta decizie este una cu bătaie lungă, pentru că fermierii care accesau fonduri europene primeau puncte procentuale la evaluarea proiectelor, datorită faptului că aveau terenuri în zone defavorizate.

Practic, Daea, Moise și restul PSD-iștilor din Ministerul Agriculturii sunt groparii fermieriilor brăileni. Nu știu cum nu le-a fost rușine ministrului Daea, lui Sorin Moise și celorlalți PSD-iști să dea ochii cu agricultorii prezenți la Conferința regională de la Lacu Sărat, știind că deja se luase această decizie care va face ca județul Brăila să piardă în fiecare an zeci de milioane de euro”, a afirmat deputatul liberal într-un comunicat.

Mai departe, Popa îi cere demisia ministrului Agriculturii, susținând că va deveni „cel mai aprig” adversar al acestuia.

„Astăzi îi cer din nou demisia ministrului Daea, care este cea mai mare pacoste pentru fermierii brăileni. Și îl anunț că dacă nu demisionează, începând de azi va avea în mine cel mai aprig adversar, până va îndrepta această greșeală legată de lista UAT-urilor din zonele defavorizate”, a mai subliniat liberalul.

#Petre Daea, #Ministrul Agriculturii, #deputat pnl , #stiri Petre Daea