Petre Daea vrea să reînvie fostele magazine de stat ”Unirea” inventate de Liviu Dragnea ca să ajute micii agricultori

Autor: N.G.
Sambata, 27 August 2022, ora 23:17
2558 citiri
Petre Daea vrea să reînvie fostele magazine de stat ”Unirea” inventate de Liviu Dragnea ca să ajute micii agricultori
Ministrul Petre Daea FOTO guv.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea să redeschidă fostele magazine de stat „Unirea”, unde micii agricultori își vor putea vinde produsele.

Proiectul a fost inițiat pe vremea când PSD-ul era condus de Liviu Dragnea, dar care s-a dovedit falimentar.

În ședința de vineri, guvernul a aprobat o ordonanță care ar urma să ajute la organizarea acestor magazine și căutarea de personal.

Întrebat despre costuri, ministrul Petre Daea a spus că „este un răspuns greu de dat, pentru că nu este vorba de un proiect care are un început și un sfârșit, ca și cum facem un cap de pod și construim acest lucru”

”Nu, este o societate comercială. Este greu de spus ce înseamnă valoarea pe care o va folosi o casă de comerț. Nu e vorba de a costa un asemenea proiect. Întrebarea dvs nu îmi dă posibilitatea să vă dau un răspuns care să vă satisfacă, întrucât eu nu am un răspuns la o asemenea întrebare”, a declarat ministrul agriculturii la Digi 24.

Chestionat pe tema eșecului proiectului său anterior, tot cu magazinele „Unirea”, Petre Daea a completat că „nimănui nu îi este permis să se despartă de un proiect în condițiile în care există lege”. Petre Daea a deschis, în 2018, pentru scurt timp celebrele magazine sub numele de „Casa de Comerț Unirea”.

Guvernul a aprobat ordonanța care va permite ca în județe să fie stabilite de fonduri pentru organizarea și atragerea de personal pentru magazinele în care se vor vinde produse autohtone.

Potrivit obiectivelor stabilite la înființare, în 2018, scopul Societății Naționale „Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA – S.A.” îl constituie, în principal, organizarea și desfășurarea comerțului cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole.

#Petre Daea, #agricultura, #magazine unirea, #producatori agricoli , #ministrul Agriculturii