Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Daea: In afara de om, tot ce se misca e in agricultura. Iarba trebuie sa o transformam in carne si lapte

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 22:24
4369 citiri
Daea: In afara de om, tot ce se misca e in agricultura. Iarba trebuie sa o transformam in carne si lapte
Foto: Arhiva Facebook/Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a venit marti cu o noua serie de perle. Prezent in Parlament, unde a raspuns alesilor din Comisiile de Agricultura, Daea a militat pentru mai multe oi in Romania, astfel incat iarba sa fie transformata in carne si lapte, dar si mai multi porci care sa manance productiile istorice de cereale.

Daea le-a explicat parlamentarilor ca agricultura este extrem de complexa, avand in vedere ca include "tot ce misca in afara de om".

"In afara de om, tot ce se misca e in agricultura. De la insecta pana la vaca, de la rama pana la porc, de la orice alta specie pana la alta specie... exact, de la orice buruiana la orice planta. Si... aceasta complexitate te obliga de multe ori sa lasi la o parte probleme in prezentare, probleme care suscita interes, motiv pentru care v-as ruga sa-mi ingaduiti sa ma completeze colegii si apoi va stau la dispozitie cu orice intrebare si stam aici cat doriti dumneavoastra pentru a va raspunde la intrebarile pe care le veti pune, in asa fel incat sa socotim ca astazi am venit la un bilant in fata comisiilor de specialitate, pentru a spune ce-am facut si respectand atributul dumneavoastra constitutional de control pe care toti trebuie sa-l respectam, iar in ceea ce ma priveste ma simt onorat sa ma adresez dumneavoastra astazi", le-a spus Daea parlamentarilor din Comisiile de Agricultura, potrivit News.ro.

Petre Daea a afirmat, dupa audierea sa in Comisia de agricultura a Senatului, ca este nevoie de cresterea efectivelor de ovine in Romania cu atat mai mult cu cat suprafata de pasuni permite acest lucru.

"Pentru unii devin agasant explicand si repetand ca e o resursa extraordinara, dar nu pot altfel. Este un domeniu pe care trebuie sa-l valorificam in tara. Aceasta resursa exceptionala care este iarba, pe 4,8 milioane de hectare, trebuie sa o transformam in carne si in lapte", a mai spus Petre Daea, citat de Mediafax.

Ministrul a spus ca este necesara si incurajarea cresterii porcilor pentru ca acestia sa consume excedentul de cereale al Romaniei.

"In preocuparea noastra primordiala este sa crestem efectivele de suine, motiv pentru care am rugat si astazi parlamentarii sa dea zor la aprobarea actului normativ, in asa fel incat sa-l putem aplica din primele zile ale anului viitor, in asa fel incat sa crestem efectivele de suine, de porci pentru a consuma cerealele pe care le producem in Romania", a declarat Petre Daea.

El a mai spus ca Romania realizeaza de la un an la altul randamente tot mari de cereale la unitatea de suprafata.

"Sunt mandru sa le spun de fiecare data ca sunt productii istorice, care trebuie valorificate. Ca sa poti sa le valorifici si sa castigi in Romania trebuie sa zootehnizezi agricultura tarii romanesti. Aici sunt doua canale de actiune. Este acest canal de crestere a efectivelor de suine, in asa fel incat sa nu trimiti la export porumbul, sa-l pui in barje si sa plece in lume, ci sa-l valorifici aici cu efectivele de animale pe care il ai, ca sa poti sa exporta carne sau produse de carne de porc", a mai spus ministrul Agriculturii.

Iata aici si o trecere in revista a catorva dintre declaratiile lui Daea despre oaie, "statuia vie" care "a unit generatii"

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Petre Daea oaie porc agricultura, #Petre Daea declaratii oaie , #ministrul Agriculturii