In mintea unui ministru PSD. Petre Daea si oaia, o statuie vie

Marti, 30 Mai 2017, ora 18:18
6430 citiri
In mintea unui ministru PSD. Petre Daea si oaia, o statuie vie

Mesajele politice ale PSD au, tot mai des, o tusa patriotarda.

Liviu Dragnea vorbeste despre rosiile romanesti, despre sprijinirea companiilor romanesti, fiul domniei sale primeste bani europeni pentru a creste porci romanesti, pentru ca tot ce-i romanesc nu piere.

Mai nou, ministrul Turismului a pornit consultarile si o campanie de schimbare a "brandului" de tara, incercand sa faca trecerea de la frunza Elenei Udrea la o oaie.

"Am lansat o idee principiala, ca de aceea este Comitet consultativ in Turism, sa ne consultam. Bineinteles ca cineva de acolo a luat in bascalie si a trebuit sa inceapa sa fie de rea credinta si sa analizeze altfel aceasta discutie. Este vreo rusine ca discutam despre simbolurile Romaniei, despre Miorita? Este vreo rusine ca ne folosim de legendele Romaniei?", a declarat ministrul Mircea Titus Dobre, justificand alegerea oii ca brand de tara.

Cred ca, de fapt, oficialul de la Turism a vrut si el sa declanseze o operatiune de imagine, care sa rimeze cu patriotismul sefului de partid. Si, astfel, de la Miorita pana la simbolul de tara o oaie nu a mai fost decat un pas.

Consider ca Elena Udrea a facut o mare greseala atunci cand a decis acel concurs ciudat pentru crearea unui brand de turism pentru Romania. De la frunza ei a inceput un intreg scandal, iar acel simbol nu a folosit la nimic, nici ei, nici turistilor si nici agentiilor.

Cum poate un desen banal sa schimbe destinul unei industrii?

Trebuie mult mai mult, nu doar un mesaj propagandistic si o schema de a cheltui aiurea banii contribuabililor.

Dar actualul ministru pare ca nu a invatat nimic din experienta tragica a predecesorilor sai si vrea si el un simbol de tara. Cum poti sa cresti numarul de turisti folosind imaginea unei oi? Intr-o astfel de intreprindere e nevoie de obiective, de un plan, de resurse, de executia acelui plan si de o analiza a rezultatelor.

Pe CNN, post international de stiri, se desfasoara multe campanii de promovare a turismului. Macedonia, Israel, Serbia difuzeaza clipuri de promovare. A avut si Croatia intr-o vreme si, ca sa fim corecti pana la capat, Romania a desfasurat si ea o scurta campanie de promovare internationala in urma cu cativa ani, dar cu un clip destul de neconvingator.

Un animal pe pasunile verzi ale tarii

Toate incercarile de a realiza ceva consistent in acest domeniu au sfarsit prost si asta arata inca o data, daca mai era nevoie, cat de slaba e calitatea politicienilor romani in raport cu expertiza ceruta pentru a avea rezultate intr-un domeniu specializat, de exemplu, turism.

Asa ca oaia a ajuns motiv de gluma pe retelele sociale, fiind facuta celebra de interventia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a spus mandru in fata camerelor de luat vederi: "Oaia este o statuie vie. Este doar o definitie, argumentele se gasesc in strafundul analizei pentru fiecare si pentru orice loc. Uitati-va cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii".

Domnul Daea este campionul declaratiilor fara cap si fara coada. A devenit celebru discursul sau de lemn tinut la o intalnire cu apicultorii, la inceputul lunii martie din acest an. Dar el, pesemne, e tot ce are mai bun PSD in domeniul agriculturii atat de important pentru Liviu Dragnea.

Acest apel continuu la patriotismul de parada e noul mod de comunicare al social-democratilor cu alegatorii. In lipsa rezultatelor in ce priveste aplicarea celebrului program de guvernare, discursul populist probabil e tot ce a mai ramas.

PSD incearca de multa vreme sa monopolizeze simbolurile nationale si sa se prezinte in fata oamenilor ca unica reprezentare politica a "romanismului". Din fericire, cele mai multe incercari au sfarsit intr-o comedie.

De la frunza lui Udrea pana la oaia lui Dobre, turismul romanesc creste din cu totul alte motive si asta in timp ce patriotii romani pleaca sa-si petreaca vacanta in Brazilia, Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#oaia frunza turism, #Petre Daea oaia, #Petre Daea oaia statuie , #ministrul Agriculturii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza Ionica cel adevarat
Ionica cel adevarat
rank 5
Daca inlocuim prima litera din cuvantul Daea,cu litera O,obtinem