Ministrul Agriculturii neaga ca programul pentru crescatorii de porci are legatura cu fiul lui Dragnea. Ma voi duce sa il felicit!

Joi, 23 Martie 2017, ora 09:45
13763 citiri
Ministrul Agriculturii neaga ca programul pentru crescatorii de porci are legatura cu fiul lui Dragnea. Ma voi duce sa il felicit!
Foto: Facebook/Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Ministrul Agriculturii a declarat, miercuri, ca il va felicita pe Stefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, pentru faptul ca detine o ferma de porci, despre care Petre Daea spune ca este o activitate extrem de grea in Romania.

Informatia ca fiul lui Liviu Dragnea detine o ferma de porci a fost facuta publica saptamana trecuta, in urma unei anchete a jurnalistilor de la Hotnews, care au relatat ca fiul liderului PSD a achizitionat ferma printr-un intermediar, de la compania Tel Drum.

In plus, ancheta a dezvaluit ca ferma a incasat in ultimii trei ani circa 4 milioane de euro sub forma de subventii de la UE si bani de la stat, in timp ce, dupa castigarea alegerilor parlamentare, PSD a sustinut cresterea ajutorului de stat pentru producatorii de carne de porc.

Dezvaluirile au declansat si replici dure in Parlament, Basescu sustinand ca ar fi utila o ancheta pentru ferma de porci, iar Dragnea raspunzand ca nu intra in aceasta mocirla.

Declaratia ministrului Agriculturii prin care il lauda pe fiul lui Dragnea a fost facuta la B1 Tv, in contextul in care Guvernul a dat un aviz favorabil proiectului de lege privind aprobarea "Programului carne de porc din fermele romanesti", de care ar putea beneficia si fiul lui Dragnea.

Ministrul Agriculturii a dezmintit insa ca programul prin care va creste ajutorul de la stat este unul cu dedicatie. "Este o speculatie. Nu are niciun fel de legatura domnul Dragnea. Nu are niciun fel de legatura cu existenta sau inexistenta fermei dumnealui (a lui Stefan Dragnea - n.red.). Si vreau sa va spun un lucru care se poate demonstra. Nici nu-l cunosc pe fiul domnului Dragnea.

Maine ma duc sa-l felicit pentru ca s-a apucat de o activitate extrem de grea pentru Romania si foarte costisitoare care asigura carne de porc pentru Tara Romaneasca. Dvs vreti sau nu vreti sa avem o asemenea specie in Romania? Vreti sau nu vreti sa mancam ceea ce trebuie din tara noastra? Doriti numai discutii?", a mai spus ministrul Agriculturii.

Potrivit anchetei Hotnews, porcii de la ferma fiului lui Liviu Dragnea sunt adusi din import, fiind cumparati din Olanda si Germania.

Intrebat de ce Guvernul a dat un astfel de program doar pentru carnea de porc si nu si pentru carnea de vita, ministrul Agriculturii s-a aratat deranjat.

"Lasati-ma cu carnea de vita, ca importam de toate. O sa rezolvam si cu carnea de vita, dar dumneavoastra nu vreti intai sa rezolvam treaba cu porcul? Ca vad ca toata ziua va luati de lucruri extrem de... Sunt extrem de suparat ca eu sunt ministrul Agriculturii si sunt responsabil de politicile agricole si trebuie sa dau tarii mancare.

Din acest punct de vedere sunt nu numai iritat, sunt si intrigat de faptul ca duceti in peiorativ un program extrem de important pe care il are tara si la care noi, cu totii, specialistii, am lucrat, iar cei care se afla in acest sector extrem de afectat in loc sa se concentreze pe treburile pe care le au stau sa asculte showurile pe care le organizati la televizor", a spus ministrul.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...