Petre Daea: ”Vaca trece prin mari greutăți/ A devenit dușmanul planetei”

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 13:34
3559 citiri
Petre Daea: ”Vaca trece prin mari greutăți/ A devenit dușmanul planetei”
Petre Daea, ministrul Agriculturii FOTO Facebook/ Petre Daea

Ministrul Agirculturii, Petre Daea, a declarat vineri, 3 februarie, că „vaca este specia care trece prin mari greutăți” și că are de gând să suplimenteze programul pentru taurine.

Daea a făcut referire la un raport Greenpeace care arată faptul că „animalele din fermele UE au fost responsabile pentru producerea a 502 milioane tone de dioxid de carbon pe an, în principal prin metanul pe care îl eliberează, în timp ce autovehiculele au produs 656 milioane tone de dioxid de carbon”, potrivit G4Media.

”Vaca este specia care trece prin mari greutăți, în primul rând de interpretare. Nu vedeți că, acum, vaca a devenit dușmanul planetei? Toate cătările acuzațiilor sunt pe coarnele vacii. Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi. Trebuie să înțelegem acest lucru și să fim atenți la nuanțe, dar atenți și la principii, să acționăm în baza lor. De aceea am zis și am socotit că este necesar să facem un supliment de sprijin pentru taurine și să introducem bunăstarea la taurine. O să vedeți ce înseamnă ca sumă. Acest animal trebuie protejat și sprijinit. Nu există ecosistem fără animal”, a declarat ministrul PSD.

#Petre Daea, #vaca, #poluare , #stiri Petre Daea