USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Petre Daea: „Singura sa realizare e că și-a angajat rudele”

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 13:46
2063 citiri
USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Petre Daea: „Singura sa realizare e că și-a angajat rudele”
Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost intenst criticat de opoziție FOTO Facebook / Petre Daea

Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a anunţat miercuri, 12 aprilie, că USR şi Forţa Dreptei depun o moţiune simplă împotriva ministrului Petre Daea, cu titlul ”De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”.

„Ministrul PSD Petre Daea, aflat la al doilea mandat sub patru premieri diferiți, trebuie să plece. A dovedit să nu poate să țină agricultura românească în pas cu agricultura europeană din acest moment. Singura realizare a lui Petre Daea este că și-a angajat rudele, ne amintim cu toții cum justifica angajarea fiicei sale în ministerul condus de el. Petre Daea muncea în Ministerul Agriculturii și în vremea PCR și probabil că așa i se pare corect să procedeze, noi spunem că trebuie un alt ministru. Este nevoie să ne redobândim independența alimentară și pentru aceasta este nevoie de un ministru competent, care să aibă idee de ce înseamnă o agricultură modernă, pe baze științifice”, a declarat purtătorul de cuvânt al USR Ionuț Moșteanu.

În moțiunea intitulată „De la grânarul Europei la rușinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună știință agricultura românească”, USR și Forța Dreptei îl acuză pe Petre Daea că a ratat toate proiectele mari în domeniul Agriculturii: a ratat finanțări din PNRR, a ratat Planul Național Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, dar și compensațiile pentru importurile din Ucraina. Toate aceste eșecuri în rafală costă România și pe fermierii români miliarde de lei.

Totodată, Petre Daea mai este acuzat de cele două partide că a „gestionat dezastruos crizele de pestă porcină și gripă aviară, a încurajat mafia din agricultură și a susținut modele falimentare, precum Casa de Comerț Unirea și Bursa de Pește de la Tulcea”.

USR a cerut recent demisia ministrului Agriculturii Petre Daea după ce s-a confirmat că România primeşte doar 10,5 mil de euro de la Comisia Europeană pentru despăgubirea fermierilor.

“Ministrul polonez al Agriculturii şi-a dat demisia, după ce Polonia a primit ajutoare de 29,5 mil. euro. Nici vorbă ca Daea să-şi dea demisia, deşi suma de 10,5 mil de euro înseamnă mai nimic pentru România. Atât a putut ministrul PSD al Agriculturii să facă pentru fermierii români. Daea nu a negociat nimic la Bruxelles”, a transmis senatorul USR Sebastian Cernic, membru în comisia de Agricultură. USR arată că ”PSD îl ţine în braţe pe ministrul care a distrus agricultura românească, deşi Petre Daea trebuia demis demult”.

“Ieri, ministrul Daea trebuia să fie în plenul Parlamentului, să dea raportul, aşa cum i-au solicitat parlamentarii USR. DAEA A FUGIT DE PARLAMENT. L-aş fi întrebat pe domnul ministru cum îşi permite să dubleze suma de doar 10,5 mil de euro de la Bruxelles din bugetul statului, adică din banii românilor. Cât să mai plătească românii incompetenţa şi iresponsabilitatea acestor guvernanţi? Petre Daea trebuie demis, pentru că nu există niciun motiv pentru care să ocupe această funcţie”, declara săptămâna trecută senatorul Sebastian Cernic.

Eveniment Quarterly Report

Un nou scandal uriaș în plenul Camerei Deputaților. Parlamentarii s-au amenințat și s-au îmbrâncit. „Mă gunoiule, mă!” VIDEO
Un nou scandal uriaș în plenul Camerei Deputaților. Parlamentarii s-au amenințat și s-au îmbrâncit. „Mă gunoiule, mă!” VIDEO
În timpul ședinței de plen de miercuri, 29 noiembrie, din Camera Deputaţilor, un scandal a avut loc între mai mulţi deputaţi de la AUR şi USR. Deputatul AUR Dan Tanasă l-a acuzat pe...
USR cere desființarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989."De prea mult timp, legea aceasta a stat prin sertare"
USR cere desființarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989."De prea mult timp, legea aceasta a stat prin sertare"
USR cere parlamentarilor PNL să nu mai ezite și să voteze pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, proiect depus în Parlament cu aproximativ doi ani jumătate...
#Petre Daea, #Ministrul Agriculturii, #USR, #forta dreptei , #stiri USR
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
Facem pariu ca dinozaurul nea petrica NU-si da demisia?Stiti de ce?